«Ο Άγιος Νεκτάριος με βοήθησε στη μάχη μου με τον καρκίνο»: Καθηλώνει η Μαρία Μενούνος για το θαύμα που βίωσε

«Ο Άγιος Νεκτάριος με βοήθησε στη μάχη μου με τον καρκίνο» δήλωσε η Μαρία Μενούνος και καθήλωσε για το θαύμα που βίωσε.
Συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» είχε παραχωρήσει η Μαρία Μενούνος, μιλώντας για την μάχη με τον καρκίνο και την απώλεια της μητέρας της.
«Είμαι πραγματική Ελληνίδα τώρα που έλαβα το ελληνικό διαβατήριο μου, είναι μεγάλη τιμή για μένα», είπε με συγκίνηση. Με την ευκαιρία, δείτε την αντίδραση του συζύγου της, όταν έμαθε ότι περιμένουν παιδί.
Σχετικά με την μάχη που έδωσε απέναντι στον καρκίνο εξομολογήθηκε: «Ήταν μία δύσκολη μάχη που έδωσα με τον καρκίνο, βλέπω όμως άλλους ανθρώπους που γι’ αυτούς είναι πιο σκληρή. Ο Άγιος Νεκτάριος με βοήθησε στη μάχη μου με τον καρκίνο, είμαι πολύ τυχερή. Στην περιπέτειά μου είχα στο πλευρό μου τον μπαμπά μου και τον άντρα μου που με βοηθούσαν».
Για την απώλεια της μητέρας της σημείωσε ότι είναι χαρούμενη που στάθηκε στο πλευρό της στην μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
«Η μητέρα μου όλα αυτά τα χρόνια έκανε τόσα πράγματα για εμένα, διαφορετικά τώρα δεν θα ήμουν εδώ».
Καθηλώνει η Μαρία Μενούνος για τον καρκίνο: «Πονούσα τόσο που ένιωθα πως κάτι θα εκραγεί μέσα σου»
Αν κάτι δε θα ξεχάσει ποτέ η Μαρία Μενούνος, αυτό είναι αδιαμφισβήτητα η σοβαρή περιπέτεια υγείας της, προτού φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί.
Η παρουσιάστρια δεν το ήξερε τότε, αλλά είχε έναν όγκο που αναπτυσσόταν στο πάγκρεάς της – έναν σπάνιο τύπο καρκίνου του παγκρέατος που διαγνώστηκε τελικά τον Ιανουάριο του 2023. Οι γιατροί, αρχικά, της είπαν ότι ήταν καλά, αλλά εκείνη συνέχισε να ψάχνει τα συμπτώματά της, που ήταν φούσκωμα, διάρροια και πόνο στο στομάχι.
«Ήταν σαν εκείνο το είδος πόνου όπου νιώθεις πως κάτι θα εκραγεί μέσα σου», είπε η 45χρονη Μενούνος στο today.com. «Νόμιζα ότι έφταιγε το πλιγούρι. Σκέφτηκα ότι πρέπει να έχω αρχίσει να έχω πραγματικά δυσανεξία στη γλουτένη και ότι το στομάχι μου απλώς δεν το χειριζόταν καλά».
Το 2022, υποβλήθηκε σε γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση για να προσπαθήσει να καταλάβει τα πεπτικά της προβλήματα, αλλά δεν προέκυψε τίποτα. Μια αξονική τομογραφία, επίσης, δε βρήκε τίποτα, με τα αποτελέσματα να περιγράφουν πως στο πάγκρεας και τα άλλα όργανά της δε βρέθηκε κάτι «αξιοσημείωτο».
Αλλά η Μενούνος συνέχισε να έχει συμπτώματα. Τον Νοέμβριο του 2022, θυμάται ότι ήταν καθηλωμένη από τον πόνο. «Γι’ αυτό λέω συνέχεια στους ανθρώπους: Αν τα συμπτώματα επιμένουν, το ίδιο πρέπει να κάνετε κι εσείς», λέει. «Πρέπει να είστε ο δικός σας συνήγορος και πρέπει να συνεχίσετε να πιέζετε. Είναι εξαντλητικό, αλλά η ζωή σας εξαρτάται πραγματικά από αυτό».
Τον Ιανουάριο αποφάσισε να κάνει μαγνητική τομογραφία ολόκληρου του σώματός της από ιδιωτική εταιρεία, η οποία αποκάλυψε ότι είχε μια μάζα 3,9 εκατοστών στο πάγκρεας. Μια δεύτερη μαγνητική τομογραφία που ζητήθηκε από τον γιατρό της, επιβεβαίωσε την πρώτη. Η Μενούνος ενημερώθηκε αργότερα ότι η αξονική τομογραφία δεν είδε τον όγκο, επειδή δεν τον έδειχνε τόσο καθαρά όσο η μαγνητική τομογραφία.
Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο στο πάγκρεας και η Μενούνος πρωταγωνιστεί σε μια δημόσια ανακοίνωση που παρουσιάστηκε από το Δίκτυο Δράσης για τον Καρκίνο του Παγκρέατος (PanCAN) την 1η Νοεμβρίου. Η εκστρατεία τονίζει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, σημειώνοντας ότι μπορεί να αλλάξει την πορεία της νόσου και να επεκτείνει τις πιθανότητες επιβίωσης.






0 ΣΧΟΛΙΑ