Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δεν ήταν πάντα τραγουδιστής: Αυτή τη δουλειά έκανε ο Γιάννης Πάριος πριν κατακτήσει τις πίστες

Τι είχε αποκαλύψει;

17 Απριλίου 2023 13:23
Δεν ήταν πάντα τραγουδιστής: Αυτή τη δουλειά έκανε ο Γιάννης Πάριος πριν κατακτήσει τις πίστες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Πάριος έχει χαρακτηριστεί ο απόλυτος τραγουδιστής του έρωτα, ενώ εδώ και δεκαετίες έχει κατακτήσει τις πίστες. Παρ' όλα αυτά, πριν γίνει τραγουδιστής έκανε μια διαφορετική δουλειά. Με την ευκαιρία, αυτή είναι η αεροσυνοδός που του «έκλεψε» την καρδιά.

Ο Γιάννης Πάριος, κατά κόσμον Ιωάννης Βαρθακούρης εμφανίστηκε το 1969 και έχει συνεργαστεί με γνωστούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές. Σημαντικός εκτελεστής παραδοσιακών νησιώτικων τραγουδιών. Συνθέτης και στιχουργός σε ελληνικά τραγούδια που έχουν γίνει επιτυχίες. Γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1946 στην Πάρο.

Είχε πει σε συνέντευξή του: Στην Αθήνα ήρθα για να σπουδάσω. Στο νησί ρώταγαν: «Τι θα γίνει ο γιος σου, κυρα-Μαρουσώ;». «Γιατρός, δικηγόρος, παπάς…» Ο μπαμπάς μου έλεγε «κάτω απ’ το κράτος παιδί μου, να παίρνεις μισθό». Ήθελαν να καμαρώσουν οι άνθρωποι και, τελικά, παραλίγο να τους απογοητεύσω που έγινα τραγουδιστής. Θεωρούσαν ότι είναι μια δουλειά η οποία δεν συμβάδιζε με τον χαρακτήρα μου. Κι όμως, αυτό ονειρευόμουν από παιδί, αυτό που είμαι τώρα.

Γιάννης Πάριος

Με το τραγούδι ασχολήθηκα πολύ απλά. Ήμουν υπάλληλος τις νύχτες σε ένα ξενοδοχείο απέναντι από τη «Νεράιδα», όπου τότε δούλευε ο Κώστας ο Κλάββας, ο μέγας συνθέτης και σπουδαίος ενορχηστρωτής. Έμενε στο ξενοδοχείο και μια φορά που ήρθε να πάρει το κλειδί εγώ ήμουν πίσω από την είσοδο, δεν φαινόμουνα ‒ ήμουν με μια κιθάρα, έπαιζα και τραγούδαγα. Με άκουσε, περίμενε να τελειώσω και μετά χτύπησε το κουδούνι. Όταν βγήκα, με ρωτάει «εσύ τραγούδαγες;». Του λέω «μάλιστα». «Το ξέρεις ότι έχεις ωραία φωνή;» «Το ξέρω» του είπα ο θρασύτατος. «Αύριο θα σε πάρω από δω», μου λέει, «να σε πάω κάπου».

Είχαν παντρευτεί Αρβανιτάκη-Πάριος; Η φωτογραφία του «κρυφού» γάμου τους που προκάλεσε έκπληξη!

Μια φωτογραφία-έκπληξη έκανε την αποκάλυψη του «κρυφού» γάμου της Ελευθερίας Αρβανιτάκη με τον Γιάννη Πάριο. Το γνωρίζατε ότι είχαν...παντρευτεί;

Ο Γιώργος Παπαστεφάνου «ανέβασε» στο facebook τη φωτογραφία αλλά εξήγησε ότι πρόκειται για τηλεοπτικό γάμο καθώς οι δύο τραγουδιστές ντύθηκαν νύφη και γαμπρός για τις ανάγκες της εκπομπής «Οι παλιοί μας φίλοι». Με την ευκαιρία, αυτός ήταν ο λόγος που η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου χώρισε με τον Γιάννη Πάριο.

«Μία φορά έχω παντρέψει ανθρώπους στη ζωή μου και η κουμπαριά είναι αυτή που βλέπετε εδώ. Γιάννης Πάριος - Ελευθερία Αρβανιτάκη. Φυσικά κουμπαριά τηλεοπτική. Ήταν το 1989 που με τον Κώστα Αυγέρη ετοιμάζαμε για τη σειρά Οι παλιοί μας φίλοι, το αφιέρωμα στο στιχουργό Χαράλαμπο Βασιλειάδη ή Τσάντα.

Πολλά τα ωραία του τραγούδια κι ανάμεσά τους, σε μουσική Γιάννη Παπαϊωάννου, εκείνο που έλεγε «Κόφ'το γαζί μην το τραβούμε, σβήσε το φως να κοιμηθούμε». Η Σωτηρία Μπέλλου και ο Στελλάκης Περπινιάδης το είχαν πρωτοτραγουδήσει το 1948, αργότερα το ηχογράφησε και η Πόλυ Πάνου.

γάμος Ελευθερίας Αρβανιτάκη με Γιάννη Πάριο

Ως δηλωμένος εχθρός του γάμου, πάντα αυτό το τραγούδι το ξεχώριζα. Και είπα να το βάλουμε στην εκπομπή, όχι όμως ως ένα απλό τραγούδι αλλά ως σχόλιο για την υποκρισία και το ψέμα ενός θεσμού, που τις νομικές του δεσμεύσεις και συνέπειες τις είχα διδαχθεί στο Πανεπιστήμιο στο μάθημα του Οικογενειακού Δικαίου, παράλληλα με τα παραδείγματα που μού έδινε η ίδια η ζωή.

Φαντάστηκα λοιπόν το σενάριο της εκπομπής να προχωράει έτσι: η Αρλέτα, που μόλις έχει πει ένα δικό της ανέκδοτο τραγούδι για τον Τσάντα βλέπει στην απέναντι πολυκατοικία ένα ζευγάρι να τσακώνεται άγρια πίσω απ'τη μπαλκονόπορτα. Ο Κώστας Αυγέρης και η Κατερίνα Κατωτάκη το υποδύονται. Και να που πριν καλά-καλά τελειώσει ο καυγάς τους, εμείς μεταφερόμαστε στον Εθνικό Κήπο, όπου έχει στηθεί ένα γαμήλιο μεσημεριανό τραπέζι με φίλους και συγγενείς και με το ερωτευμένο νιόπαντρο ζευγάρι να ξεκινά τον έγγαμο βίο τραγουδώντας: «Μού'χεις ζαλίσει το κεφάλι, πάψε τη γκρίνια τη μεγάλη, σαν ξημερώσει θα τα πούμε, σβήσε το φως να κοιμηθούμε».

γάμος Ελευθερίας Αρβανιτάκη με Γιάννη Πάριο ανάρτηση

Με πολύ χιούμορ και εντελώς ακομπλεξάριστοι, η Ελευθερία και ο Γιάννης ντύθηκαν νύφη και γαμπρός για τη σκηνή και πριν αρχίσει το γύρισμα, βγάλαμε και τη σχετική αναμνηστική φωτογραφία. Το τραγούδι το κρατάμε για προσεχή ανάρτηση».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share