Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Χάρης Βαφειάς: Ο «μυστήριος» του Dragons Den - Η συνολική περιουσία, η καταγωγή και η πανέμορφη σύζυγός του (photos)

Φως στις άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής του

3 Απριλίου 2023 13:08
Χάρης Βαφειάς: Ο «μυστήριος» του Dragons Den - Η συνολική περιουσία, η καταγωγή και η πανέμορφη σύζυγός του (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Χάρης Βαφειάς, ο μυστήριος και σκληρός εφοπλιστής του Dragons Den, δεν μιλάει πολύ για τον εαυτό του. Ο ίδιος αν κα έχει καταγωγή από γνωστό νησί, δεν ήταν αυτονόητο ότι θα ασχολιόταν επαγγελματικά με την ναυτιλία. Ποια είναι η σύζυγος του και πόσο υψηλή είναι η συνολική περιουσία που έχει δημιουργήσει; Με την ευκαιρία, δείτε για πρώτη φορά τον άντρα της Μαρίας Χατζηστεφανή.

Η αρχή της καριέρας του και η κορυφή

Η καταγωγή του είναι από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Χίο και είναι 43 ετών. Αφότου τελείωσε το σχολείο πήγε στο Λονδίνο και έκανε σπουδές Management και συγκεκριμένα στο City University. Αφότου αποφοίτησε από την σχολή, ο Χάρης Βαφειάς αποφάσισε να κάνει MA γύρω από το Ναυτιλιακό Εμπόριο και έπειτα στο Metropolitan University του Λονδίνου, σπούδασε Ναυτιλιακά Οικονομικά.

Χάρης Βαφειάς νέος

Η επαγγελματική του πορεία

Aπό πολύ μικρή ηλικία ασχολείται ενεργά με την ναυτιλία. Συγκεκριμένα, λίγο πριν κλείσει τα 18 ο πατέρας του με ένα από τα πλοία του στόλου τους τον έστειλε σε μπάρκο, κάτι το οποίο αποτέλεσε την βάση για εκείνον. Μετέπειτα ο Χάρης Βαφειάς εργάστηκε σε διάφορα γραφεία που είχαν σχέση με την ναυτιλία και λίγο μετά αποφάσισε να ιδρύσει από την αρχή μία δική του εταιρεία. Λίγο καιρό μετά η εταιρεία του μπήκε στο χρηματιστήριο του Nasdaq και το 2010 έγινε αντιπρόεδρος της εταιρεία “Intertanko”. Γενικότερα από την στιγμή που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα, η πορεία του είναι μόνο ανοδική.

Χάρης Βαφειάς

Η συνολική περιουσία του Χάρη Βαφειά

Ο Χάρης Βαφειάς κατάφερε να χτίσει μία ολόκληρη “αυτοκρατορία” και όπως είναι λογικό, η περιουσία του είναι πολύ μεγάλη. Συγκεκριμένα, από το 2008 είχε υπό τον έλεγχό του τον ναυτιλιακό όμιλο της οικογένειάς του, ο οποίος περιλαμβάνει έναν στόλο που απαρτίζεται από 91 πλοία και 4 ναυτιλιακές εταιρείες με συνολική αξία 2.2 δισεκατομμύρια δολάρια. Αργότερα ίδρυσε κι άλλες εταιρείες, επομένως η περιουσία του αυξήθηκε κι άλλο.

Η άγνωστη σύζυγός του Χάρη Βαφειά

σύζυγος Χάρη Βαφειά

Τα ΜΜΕ ασχολούνταν συχνά με την προσωπική του ζωή και διάφορες σχέσεις του. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια είναι παντρεμένος με την πανέμορφη Έμιλυ Λαγουνάρη και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Οι δυο τους είναι πάρα πολύ ευτυχισμένοι και έχουν πολύ μεγάλη αδυναμία στα παιδιά τους, για τα οποία πάντα βρίσκουν ελεύθερο χρόνο για να περάσουν ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές.

Χάρης Βαφειάς: Το παρατσούκλι «Harry Potter»

Σχετικά με το παρατσούκλι του «Harry Potter», ο ίδιος εξήγησε: «Όταν έβαλα την εταιρεία μου στο χρηματιστήριο ήμουν πολύ μικρός γι’ αυτό με αποκαλούν “Harry Potter”».

Τέλος, ο Χάρης Βαφειάς μίλησε για τη συμμετοχή του ως επενδυτής-Dragon, στο νέο σόου επενδύσεων του ΑΝΤ1, «Dragons’ Den», τους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχθεί την πρόταση

«Βγαίνω πιο σκληρός από ό,τι είμαι κανονικά, αλλά χαίρομαι γιατί νόμιζα ότι θα είμαι ο πιο σκληρός από τους κριτές, τελικά δεν είμαι. Άμα δεν είσαι ο πιο σκληρός, είσαι ok. Λόγω του χρηματιστηρίου και αυτά μιλάω αρκετά στα Μέσα, όχι τόσο στην Ελλάδα όσο έξω, έχω δηλαδή ένα πάρε δώσε, όχι με εκπομπές αλλά να μιλήσω για την εταιρεία, για τους μετόχους.

Το όλο κόνσεπτ και το όλο γύρισμα ήταν πάρα πολύ ωραίο. Είχαμε μια ομάδα που ήταν πολύ αφοσιωμένοι στους πέντε κριτές και αυτό ήταν ωραίο, μας πρόσεχαν πολύ, κάνανε ένα πάρα πολύ καλό φιλτράρισμα στο ποιοι θα έρθουν να μας παρουσιάσουν τις ιδέες τους, οπότε είχαμε ένα 70 με 75% πάρα πολύ καλές ιδέες που δεν το περίμενα για την Ελλάδα, η οποία είναι μικρή χώρα και επίσης ουσιαστικά βάζεις χρήματα και βοηθάς νέες εταιρείες να μεγαλώσουν και να γίνουν καλύτερες και γι’ αυτό είπα και το “ναι”».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share