Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Δεν είχα λεφτά, καθάριζα τουαλέτες»: Η Λιλή Περγαντά, ζούσε την απόλυτη φτώχεια μέχρι που «έχτισε» έναν Κολοσσό εκατομμυρίων (Video)

«Δύσκολα χρόνια... αλλά τα κατάφερα»

23 Φεβρουαρίου 2023 14:11
«Δεν είχα λεφτά, καθάριζα τουαλέτες»: Η Λιλή Περγαντά, ζούσε την απόλυτη φτώχεια μέχρι που «έχτισε» έναν Κολοσσό εκατομμυρίων (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η γνωστή επιχειρηματίας και ιδρύτρια της Power Health, η Λιλή Περγαντά, φέτος μας συστήθηκε για πρώτη φορά μέσα από το «Dragons’ Den» . Όλοι μας έχουμε δει στα φαρμακεία τα σκευάσματα της Power Health αλλά λίγοι ήξεραν ότι πίσω από την ελληνική εταιρεία, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα που τα κατάφερε μόνη της. Η ιστορία της είναι συναρπαστική, πάμε να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Λέων Γιοχάη: Ο επενδυτής του Dragons' Den που έχασε 10 εκατ. ευρώ και τα «έχτισε» τα πάντα από την αρχή (photos)

«Είμαι περήφανη για την καταγωγή μου. Είμαι από τη Λιβαδειά. Τελείωσα το Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη ως χημικός. Δεν με κάλυπτε μόνο ένα πτυχίο στη χημεία. Έφυγα στα 24 μου χρόνια και πήγα στο Λονδίνο, έκανα ένα μάστερ στη χημεία τροφίμων και συνδύασα και ένα ειδικό μάστερ για το management. Δεν υπήρχε οικονομική βοήθεια από την οικογένεια μου. Δύσκολα χρόνια, καθάριζα και τουαλέτες, αλλά τα κατάφερα» ανέφερε αρχικά η Λιλή Περγαντά και πρόσθεσε:

«Έζησα τρία χρόνια με τρεισήμισι στο Λονδίνο, δούλεψα σε μία μεγάλη και γνωστή πολυεθνική εταιρεία σαν χημικός εξειδικευμένος τροφίμων και γύρισα πίσω γιατί με ήθελε η οικογένειά μου, αλλιώς θα ήμουν στέλεχος εκεί. Μου το είχαν προτείνει να μείνω. Τι να κάνω στην Ελλάδα, όμως, εγώ τώρα με δύο πτυχία;

«Δεν είχα λεφτά, καθάριζα τουαλέτες»: Η Λιλή Περγαντά, ζούσε την απόλυτη φτώχεια μέχρι που «έχτισε» έναν Κολοσσό εκατομμυρίων

Που στην Ελλάδα τα άκουγαν κάποιες εταιρείες, πήγα να ζητήσω δουλειά σε μεγάλη ελληνική εταιρεία και μου λένε «τί θα πει χημικός τροφίμων και management παρέα; Με ρωτούσαν «εσύ είσαι χημικός ή μάνατζερ; Δεν έχουμε δουλειά. Φύγε από δω». Συνέχεια άκουγα «φύγε από εδώ». Είχα παραπάνω προσόντα από αυτό που ήθελαν και ζητούσαν», ανέφερε η σκληρή Dragon.

Πόσο βοήθησε το επάγγελμα του συζύγου της στην πραγματοποίηση των επαγγελματικών της σχεδίων; Όπως εξήγησε ο παρουσιαστής για να κάνεις επιτυχία στην Ελλάδα ως επιχειρηματίας – ειδικά αν φέρνεις εμπορεύματα απ‘ έξω – πρέπει να παντρευτείς τον τελωνειακό. Αυτή είναι η ιστορία της ζωής σας εν συντομία.

Η κατάθεση ψυχής της Λιλή Περγαντά στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share