Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Δε το γνώριζε κανείς: Αυτό ήταν το βασικό επάγγελμα της Άντζελας Γκερέκου πριν τον Τόλη Βοσκόπουλο

Δεν ήταν πάντα η υποκριτική

5 Μαρτίου 2023 12:41
Δε το γνώριζε κανείς: Αυτό ήταν το βασικό επάγγελμα της Άντζελας Γκερέκου πριν τον Τόλη Βοσκόπουλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Άντζελα Γκερέκου είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές Ελληνίδες και... πολυπράγμων, παίζοντας στη «Γη της Ελιάς» ως ηθοποιός και ούσα παράλληλα πρόεδρος του ΕΟΤ. Ωστόσο, πριν τον Τόλη Βοσκόπουλο το βασικό της επάγγελμα δεν είχε καμία σχέση ούτε με την υποκριτική, ούτε με την πολιτική.

Έγινε γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από το ρόλο της Όλγας Δελή στη σειρά η Πρόβα του νυφικού. Η τελευταία σειρά που έπαιξε στη τηλεόραση πριν ασχοληθεί με την πολιτική ήταν η σειρά Τα παιδιά της Νιόβης. Με την ευκαιρία, δείτε το σχόλιο που έκανε για την τραγωδία στα Τέμπη.

Το 1998 έπαιξε στην θεατρική παράσταση Ήρθες σαν όνειρο στο θέατρο Ακροπόλ μαζί με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Επίσης έχει γράψει και στίχους για τραγούδια τα οποία ερμήνευσε ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές «Στη σκιά του χρήματος», «Μια γυναίκα από το παρελθόν», «Ο ήχος της σιωπής», «Τμήμα Ηθών», «Παιχνίδια χωρίς σύνορα», «Τολμηρές Ιστορίες», «Μαγική Νύχτα», «Η πρόβα του νυφικού», «Ένοχη Αγάπη», «Τα παιδιά της Νιόβης», «Η Γη της Ελιάς».

Το βασικό επάγγελμα της Άντζελας Γκερέκου πριν τον Τόλη Βοσκόπουλο

Νωρίτερα, όμως, είχε δείξει πως ήταν ένα άτομο που δε μένει μόνο σε μία ασχολία, αφού άλλη ήταν η πρώτη της δουλειά. Συγκεκριμένα, έχει εργασθεί ως αρχιτέκτονας στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. σε ειδικά προγράμματα για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας και έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών μελετών για την ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας.

Η Γκερέκου, που αναφέρθηκε και στην απαγόρευση από την κόρη της, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και υποκριτική στην Ακαδημία Θεατρικών Σπουδών του Λονδίνου, ενώ εντάχθηκε και μαθήτευσε στην ομάδα του Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελλίνι. Έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο και έχει συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες.

Ανεπανάληπτο σοκ για την Άντζελα Γκερέκου: «Ο Τόλης Βοσκόπουλος επέμενε να...»

Η Άντζελα Γκερέκου σε συνέντευξή της πριν μερικούς μήνες είχε μιλήσει για την απώλεια που βιώνει με το χαμό του Τόλη Βοσκόπουλου και για το πώς εκείνος την έπεισε να παίξει στη σειρά «Η γη της ελιάς».

«Ναι πράγματι, γιατί σε όλη αυτήν την ιστορία στην πραγματικότητα εκείνος με έπεισε να συμμετάσχω. Από τον περασμένο Φεβρουάριο, Μάρτιο, που έγινε η πρόταση ναι μεν ήταν ενδιαφέρουσα σε όλα της και όσον αφορά το ρόλο και οι συνεργάτες και ο τρόπος γυρισμάτων που δεν με εμπόδιζε τη δουλειά στον ΕΟΤ που με ενδιαφέρει περισσότερα απ’ όλα, γενικά όλο ήταν κάτι σοβαρό, αλλά ήταν ο Τόλης πιο πολύ που επέμενε να το κάνω.

Θυμηθείτε επίσης τη Δημόσια έκκληση για βοήθεια από την Άντζελα Γκερέκου - Η ανακοίνωση στο Instagram (photo)

Μου είπε χαρακτηριστικά “γιατί να μην το κάνεις αφού ο χρόνος δεν είναι περιοριστικός και δεν επηρεάζει την εργασία σου στον ΕΟΤ, καιρός είναι αφού βρέθηκε αυτή η ευκαιρία και που είναι πάλι η Μάνη μπροστά σου είναι κατά την γνώμη μου σημαδιακό αλλά και από την άλλη η ελιά της Ελλάδας που τόσο αγαπάς, να την εκμεταλλευτείς αυτή την ευκαιρία και να το κάνεις”.

Άντζελα Γκερέκου και Τόλης Βοσκόπουλος

Και μάλιστα με την τεράστια πείρα του όχι μόνο στο τραγούδι αλλά και στο θέατρο και στο σινεμά διάβασε το σενάριο, μου είπε τη γνώμη του και για το σενάριο και για το ρόλο μου, μου έδωσε συμβουλές πάνω στην ερμηνεία και είναι κρίμα πραγματικά που δεν πρόλαβε να δει ούτε ένα επεισόδιο παρόλο που είχε συμμετάσχει τόσο πολύ σε όλη τη διαδικασία από την αρχή», δήλωσε στο youfly.gr.

Όσο για το βιβλίο για τη ζωή του Τόλη Βοσκόπουλου που ο ίδιος έχει γράψει τα βασικά κεφάλαια ρωτήθηκε αν θα κυκλοφορήσει. Περιμένω να περάσει λίγος καιρός γιατί προς το παρών είναι κοντά ο χαμός του. Και καταλαβαίνεις ότι δεν εύκολο να διαχειριστείς κάτι τέτοιο ακόμα.

Ποτέ δεν είναι εύκολο να συνηθίσεις να ζεις με την απουσία κάποιου που σου γέμιζε και σου ζέσταινε τη ζωή. Αλλά είναι από τα πράγματα που θέλω να ολοκληρώσω για να μην πάει και ο κόπος του χαμένος. Άλλωστε το χρωστάω και σε όλους αυτούς που τον αγάπησαν και τον αγαπούν…», απάντησε.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share