Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

«Βόμβα» από Γιώργο Μαρίνο: «Θα μου εξασφάλιζε μια καλύτερη ζωή, αλλά δεν υπολόγισα...»

Τι είχε εξομολογηθεί στο παρελθόν ο γνωστός καλλιτέχνης;

17 Φεβρουαρίου 2023 09:08
«Βόμβα» από Γιώργο Μαρίνο: «Θα μου εξασφάλιζε μια καλύτερη ζωή, αλλά δεν υπολόγισα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γεννημένος στις 18 Ιουνίου του 1939, ο Γιώργος Μαρίνος θα συμπληρώσει φέτος 84 χρόνια ζωής. Ο ίδιος, σε μια σπάνια συνέντευξή αρκετές δεκαετίες πριν, είχε αποκαλύψει ότι βγήκε στο τραγούδι γιατί πίστευε ότι θα του εξασφάλιζε μια καλύτερη ζωή.

Αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας σχετικά νωρίς κι έτσι η εικόνα που έχουμε από εκείνον είναι αυτή του αιώνιου έφηβου. Με την ευκαιρία, αυτός είναι ο άντρας που φροντίζει τον Γιώργο Μαρίνο και είναι 40 χρόνια μαζί.

Να σε ρωτήσω ποια ήταν η οριακή στιγμή για σένα, στην καλλιτεχνική σου ζωή, κάποια στιγμή που, ίσως, είπες ΄΄τώρα τα παίζω όλα για όλα;΄΄

Στη δική μας τη δουλειά οι στιγμές αυτές είναι πολλές, δεν είναι μία. Το μόνο που μπορώ να σου πω, είναι πως η πιο γοητευτική στιγμή της καριέρας μου, είναι η στιγμή που την στήνω. Όπως σου είπα, όταν βγήκα στο τραγούδι, βγήκα γιατί θα έπαιρνα ένα μεροκάματο που θα μου εξασφάλιζε μια καλύτερη ζωή.

Δεν υπολόγισα ότι θα μείνω στην πίστα. Η δουλειά μου ήταν το θέατρο και νόμιζα ότι θα συνεχίσω στο θέατρο. Όταν ανακάλυψα όμως, ότι θα μπορούσα να κάνω αυτή τη δουλειά καλά, έμεινα στο τραγούδι και το πάλεψα. Άγνωστος, χωρίς δίσκους, χωρίς τίποτα.

Και άρχισα να έχω επιτυχία. Αυτά τα χρόνια, τα πέντε πρώτα της καριέρας μου, από το 1966 μέχρι το 1970-72, είναι τα πιο γοητευτικά χρόνια, τα πιο έντονα, τα πιο σκληρά, αλλά είναι αυτά που θυμάμαι, και που θα ξαναέκανα τα ίδια αν ξαναγεννιόμουν.

Γιώργος Μαρίνος

Ποιοι ήταν οι άνθρωποι τελικά που σου έδωσαν σημαντικά πράγματα, ίσως και χωρίς να το ξέρουν;

Συνήθως όταν μιλάμε σε μια συνέντευξη μνημονεύουμε πάντα πάρα πολλούς γνωστούς ανθρώπους. Εγώ θα ήθελα να πω για κάποιον που δεν είναι τόσο γνωστός, έναν σπουδαίο ηθοποιό που ήταν δάσκαλός μου. Ο Στέλιος Βόκοβιτς.

Μιλάμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος μου έμαθε τι θα πει θεατρικός λόγος μέσα σε τέσσερεις ώρες που μου έκανε μάθημα, σε μια Σχολή τριών ετών. Μετά, είχα επιρροές από τον Χορν, από την Λαμπέτη, από την ποιότητα του Μάνου Χατζιδάκι που είχα την τύχη να τον γνωρίσω, να είμαι κοντά του και να ακούω τι λέει. Κατά τη γνώμη μου, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να τύχει σε έναν νέο άνθρωπο, να είναι κοντά σε όλους αυτούς. Ήταν μια εποχή πιο ρομαντική και πιο σημαντική από τώρα.

Και οι τραγουδιστές, και οι ηθοποιοί είχαν ήθος, που τώρα λείπει από τα πράγματα. Θα μου πεις, λείπει από παντού, και από τον χασάπη της γειτονιάς μας, και από τον μπακλαλη, και από τον δικηγόρο και από τον γιατρό. Είναι αλήθεια. Αλλά η Τέχνη είναι ένα πράγμα που θα ευχόμασταν όλοι να μείνει σ΄ένα ύψος. Γιατί είναι αυτή που οδηγεί τα πράγματα.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share