Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σοκάρει ο Γιάννης Στάνκογλου: "Δεν είναι μόνο ο Δημήτρης Λιγνάδης" (video)

"Δεν ξέραμε, ήταν μόνο φήμες"

8 Μαρτίου 2021 11:35
Σοκάρει ο Γιάννης Στάνκογλου:

Καταγγελίες: Συνεχίζονται οι καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο όπου αρκετοί ηθοποιοί αποκαλύπτουν τις εμπειρίες τους σχετικά με τις παρενοχλήσεις που έχουν δεχτεί στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αναμένει κλήση από τον εισαγγελέα ενώ στο φως της δημοσιότητας βγήκαν και άλλες πληροφορίες σχετικά με αυτά που έκανε.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Στάνκογλου σε συνέντευξη του μίλησε για τον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και τις κατηγορίες που έγιναν από διάφορους συναδέλφους του.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τους ηθοποιούς.

Καταγγελίες: Η αποκάλυψη του Γιάννη Στάνκογλου

Ειδικότερα για τις καταγγελίες για βιασμούς, βίαιες συμπεριφορές και σεξουαλικές επιθέσεις στο χώρο της τέχνης μίλησε ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου.

Καλεσμένος στην εκπομπή του MEGA «Super Μπάλα Live» είπε ότι το «θέμα είναι να υπάρχει ένας φόβος στο πώς συμπεριφέρεσαι στον άλλον, όχι στο πώς σου συμπεριφέρονται».

«Έχει γίνει καθρέφτης της κοινωνίας αυτή τη στιγμή ο χώρος μου, αλλά εγώ δεν θεωρώ ότι ισχύουν αυτά μόνο στον δικό μου χώρο. Ισχύουν σε όλους τους χώρους και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα βγουν. Το θέμα είναι να υπάρχει ένας φόβος στο πώς συμπεριφέρεσαι στον άλλον, όχι στο πώς σου συμπεριφέρονται» είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν ξέραμε, ήταν φήμες. Δεν είναι μόνο ο Δημήτρης Λιγνάδης. Να γίνει κάθαρση και αλλού, όχι μόνο στον δικό μου χώρο. Ο ηθοποιός, το λειτούργημα της υποκριτικής τέχνης είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Πως «ψάρευε» τα θύματά του - Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες

Η νέα μήνυση για βιασμό εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έρχεται να "συνδέσει" τον γνωστό σκηνοθέτη-ηθοποιό με το παρόν.

Σε αντίθεση με τις δύο πράξεις που του αποδίδονται έως τώρα, με χρόνο τέλεσης της μίας το 2010 και της άλλης το 2015, και οι οποίες τον οδήγησαν στη φυλακή, ο τελευταίος καταγγέλλων υποστηρίζει ότι βιάστηκε στα τέλη του 2018.

Εφόσον η καταγγελία αποδειχθεί αληθής, αποδυναμώνει τον ισχυρισμό που προέβαλε ο ηθοποιός προκειμένου να αποτρέψει την προφυλάκισή του, ότι, δηλαδή, δεν προκύπτει πως είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Όπως συγκεκριμένα είχε αναφέρει στο απολογητικό υπόμνημά του: «Οι δύο πράξεις που μου αποδίδονται έχουν παλαιό χρόνο εκτέλεσης, ήτοι Αύγουστο 2010 και Αύγουστο 2015, οι δε μάρτυρες κατηγορίας δεν βρίσκονται σε πρόσφατη συναναστροφή μαζί μου, αλλά έχουν να με δουν πάρα πολλά χρόνια, βάσει των καταθέσεών τους από πέντε έως είκοσι τρία χρόνια, πολλοί εξ αυτών ζουν στο εξωτερικό και, κατά συνέπεια, δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν, είτε από προσωπική αντίληψη είτε παραπέμποντας σε κάποιο τρίτο πρόσωπο του περιβάλλοντός μου, έστω και ένα πρόσφατο περιστατικό, εκ του οποίου να προκύπτει ότι "έχω σχεδιάσει" ή είμαι επικίνδυνος να τελέσω νέα εγκλήματα, είτε ομοειδή με αυτά που μου αποδίδονται είτε διαφορετικά».

Ο νέος καταγγέλλων, Έλληνας που δεν έχει σχέση με τον χώρο του θεάματος, ισχυρίζεται πως ο ηθοποιός τον βίασε στο σπίτι του το 2018. Στην προκειμένη περίπτωση, το φερόμενο θύμα δεν ήταν ανήλικος όταν έγινε η καταγγελλόμενη πράξη.

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη

Ωστόσο, τα όσα περιγράφει για τον τρόπο προσέγγισής του, τον τόπο που έγινε αυτή, τον τρόπο που εξουδετέρωσε την αντίστασή του και το πώς του «έκλεισε» το στόμα, ώστε να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι είχε συμβεί, δείχνουν μια κοινή μέθοδο σε όλες τις περιπτώσεις, ένα «modus operandi» από την πλευρά του ηθοποιού.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share