Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Μαρτυρία - φωτιά «καίει» τον πασίγνωστο ηθοποιό-σκηνοθέτη: «Πρόσφερε ναρκωτικά σε παιδιά και τους πρότεινε...»

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

20 Φεβρουαρίου 2021 13:41
Μαρτυρία - φωτιά «καίει» τον πασίγνωστο ηθοποιό-σκηνοθέτη: «Πρόσφερε ναρκωτικά σε παιδιά και τους πρότεινε...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας ακόμα μάρτυρας κατέθεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, στον εισαγγελέα κατά του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, χθες βράδυ ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε πολλές από τις καταγγελίες του 25χρονου, που κατέθεσε χθες μήνυση σε βάρος του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη για την αποπλάνηση και το βιασμό του σε ηλικία 14 ετών, το 2010, κατέθεσε στον εισαγγελέα κατά του ίδιου σκηνοθέτη.

Τον μάρτυρα επικαλέστηκε στη μήνυση του ο 25χρονος, ο οποίος υποστήριξε ότι ήταν ένας από την παρέα των παιδιών στην οποία ο σκηνοθέτης έκανε ανήθικες προτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη μαζί με τον 25χρονο μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους του, όπου ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.

Μαρτυρία - φωτιά «καίει» τον πασίγνωστο ηθοποιό-σκηνοθέτη για κακοποίηση

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την κατάθεσή του, τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις. Ο νεαρός φέρεται να υποστήριξε ότι η παρέα έφυγε αμέσως από το σπίτι και ο ίδιος δεν ξαναπήγε ποτέ.

Σε ό,τι αφορά στον βιασμό, που κατήγγειλε ο 25χρονος, είπε ότι είναι σίγουρος ότι λέει την αλήθεια κρίνοντας από τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ηθοποιών - Κλήθηκε για κατάθεση ο Σπύρος Μπιμπίλας

Εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά τις επώνυμες καταγγελίες ηθοποιών για σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση, που έχουν ήδη κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών εναντίον συγκεκριμένων προσώπων στον καλλιτεχνικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος έχει αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση, με βάση τις δύο μηνύσεις που έχουν κατατεθεί για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, λοιπόν, τη Δευτέρα, καλεί τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία – καταγγελίες έχει στη διάθεσή του και αφορά γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη καταμηνυθεί.

Σπύρος Μπιμπίλας

Παράλληλα, ο κ. Μπιμπίλας, ως πρόεδρος του ΣΕΗ, καλείται να εισφέρει στο έργο της δικαιοσύνης, καταθέτοντας και καταγγελίες που έχουν ήδη φτάσει στο σωματείο, οι οποίες είναι ακόμα ποινικά αξιοποιήσιμες, δηλαδή πρόκειται για αδικήματα τα οποία δεν έχουν παραγραφεί.

Αυτό σημαίνει ότι ο κύκλος της εισαγγελικής έρευνας διευρύνεται και σε άλλα πρόσωπα ηθοποιούς – σκηνοθέτες, για τους οποίους οι καταγγελλόμενες πράξεις δεν έχουν παραγραφεί.

Έτσι οι καταγγελίες αυτές μπορούν να ερευνηθούν στην ουσία τους από τον εισαγγελέα και, σε κάθε περίπτωση που στοιχειοθετείται η τέλεση αξιόποινης πράξης, μπορεί να προχωρά στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share