Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

«Ήμουν 15 ετών και με κακοποιούσε επί 4 χρόνια» - Καταγγελία «φωτιά» για γνωστό θεατράνθρωπο

«Ήταν πολύ χειριστικός, μου πέρασε...»

18 Φεβρουαρίου 2021 11:42
«Ήμουν 15 ετών και με κακοποιούσε επί 4 χρόνια» - Καταγγελία «φωτιά» για γνωστό θεατράνθρωπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τραγική και τραυματική εμπειρία της σεξουαλικής κακοποίησης από τα 15 από γνωστό θεατράνθρωπο περιέγραψε στην Ελεωνόρα Μελέτη ο Βασίλης. Παράλληλα, βροχή πέφτουν οι καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και βίαιης συμπεριφοράς στον χώρο του θεάτρου.

Ο Βασίλης είναι ο πρώτος που κατέθεσε μήνυση κατά γνωστού ανθρώπου στον χώρο της τέχνης για βιασμό κι αποπλάνηση ανηλίκου, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση, που ξεκίνησαν στον χώρο του θεάματος.

«Ζω χρόνια στο εξωτερικό και περίμενα αυτήν τη στιγμή. Δεν ήθελα να κάνω καταγγελία από τα social αλλά να εκπροσωπηθώ από έναν δικηγόρο και να πάει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Τα τελευταία χρόνια, είχα ανάγκη να το μοιραστώ κι έλεγα σε φίλους αν βρείτε κάποιον με παρόμοια εμπειρία, φέρ’ τε με σε επαφή, γιατί θέλω να κινηθώ νομικά. Όταν έγινε αυτό με την Μπεκατώρου, είπα είναι η στιγμή να το κάνω», τόνισε.

Και συνέχισε:

«Στα 15, είχαμε δημιουργήσει θεατρικό εργαστήρι και μια καθηγήτρια μας πρότεινε να πάμε σε μια παράσταση. Το θέατρο ήταν σχεδόν άδειο, ήμασταν το μόνο σχολείο και μας έβαλαν μπροστά. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, ένιωσα ότι ο φερόμενος θύτης με κοιτούσε.

Λόγω του νεαρού της ηλικίας, ήμουν μπερδεμένος και δεν ήξερα αν ήταν μέρος του ρόλου. Όταν τελείωσε η παράσταση, πήγαμε στα παρασκήνια να δούμε τους ηθοποιούς κι ο συγκεκριμένος μού είπε "κάθισε δίπλα μου". Ένιωσα ξεχωριστός, ότι έχω ταλέντο. Την επόμενη μέρα, δώσαμε ραντεβού να μιλήσουμε για το θέατρο».

Οι περιγραφές του σοκάρουν

«Ξεκίνησε να μου μιλά για το απαγορευμένο και τη γλυκύτητά του, κάθισε δίπλα μου στον καναπέ και με φίλησε. Έτρεμα, ήμουν ταραγμένος. Έφυγα και μου είπε να τον παίρνω μόνο εγώ τηλέφωνο.

Συναντηθήκαμε την επόμενη ημέρα, δεν θυμάμαι πολλά κι έχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις ιδιωτικές στιγμές μας.

Την τρίτη φορά δέχτηκα σεξουαλική κακοποίηση από εκείνον και δεν μπορούσα να αντιδράσω, απλά ακολουθούσα αυτό που έκανε. Ήταν μια αρχή μιας ιστορίας που κράτησε τέσσερα χρόνια και κόλλησε το μυαλό μου από εκείνη την στιγμή».

«Ήταν πολύ χειριστικός, μου πέρασε από την πρώτη στιγμή ότι το θέλω και μου αρέσει. Στα 31 μου, κατάλαβα ότι δεν ήταν έτσι. Έλεγα "πώς είναι δυνατόν να κάνεις σεξ με ένα 15χρονο;". Έπειτα έφαγα κόλλημα μαζί του», ανέφερε.

Και κατέληξε: «Βλεπόμασταν σπάνια, δεν είχαμε σχέση και μετά μου πρότεινε να βρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα, μαθητές του. Πήγαινα στο σπίτι του και πάντα υπήρχε ένα παιδί εκεί».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share