Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεγάλο «χτύπημα» για Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι: Η σχέση μίσους με τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Σε εχθρικό επίπεδο η σχέση τους

29 Οκτωβρίου 2020 14:12
Μεγάλο «χτύπημα» για Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι: Η σχέση μίσους με τον Πρίγκιπα Φίλιππο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα μεγάλο «χτύπημα» δείχνουν να δέχονται η Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας Χάρι, αφού η αποχώρησή τους από το Buckingham έχει αφήσει «πληγές» στη βασιλική οικογένεια, αν και φυσικά αυτή θα συνεχίσει τη ζωή της, με τον Ουίλιαμ άλλωστε να είναι ο πρωτότοκος του Κάρολου για το θρόνο. Αυτό που σίγουρα δε θα ήθελαν, όμως, είναι η σχέση μίσους με τον Πρίγκιπα Φίλιππο, που δε θέλει να ακούει καν στα αυτιά του για το ζευγάρι, ενώ είναι χωριστά από τη γυναίκα του αυτή τη στιγμή.

Όλα είχαν ξεκινήσει από το 2016, με τον Χάρι να παρουσιάζει τη Μέγκαν στη γιαγιά του, τη Βασίλισσα Ελισάβετ, όπως φυσικά και στο σύζυγό της. Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι η μέλλουσα τότε γυναίκα του δεν πληρούσε ορισμένα κριτήρια για είσοδο στη βασιλική οικογένεια, όπως η καταγωγή της ή το διαζύγιο που είχε πάρει προηγουμένως, το βασιλικό ζευγάρι έδωσε την ευχή του και το 2018 έγινε ο γάμος. Δεν υπήρχε, άλλωστε, μεγάλο άγχος για τον Χάρι, αφού λογικά δε θα καλείτο ποτέ να καθίσει στο θρόνο και είχε μια μεγαλύτερη ελευθερία να διαλέξει την εκλεκτή του, σε αντίθεση με τον Ουίλιαμ, που βέβαια είναι ευτυχισμένος με την προερχόμενη από αριστοκρατική οικογένεια, Κέιτ Μίντλετον.

Πολύ γρήγορα, όμως, η κατάσταση ξέφυγε για τους πρώην, πια, Σάσεξ και τον Φίλιππο. Στο νέο βιβλίο «Prince Philip Revealed», που φέρνει στο «φως» αποκαλύψεις για τον Πρίγκιπα από την πολύπειρη και… πολυγραφότατη για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, Ίνγκριντ Σίουαρντ, τα συναισθήματά του μόνο θετικά δεν είναι, από την ώρα της παραίτησης από τα καθήκοντά τους.

Σε αντίθεση με την Ελισάβετ, η οποία δε μοιάζει να ταράχθηκε ιδιαίτερα από αυτή τη στάση του ζευγαριού και να συνεχίζει κανονικά τη ζωή της, ο Φίλιππος βλέπει στο πρόσωπο της Μέγκαν μια… δεύτερη Ουόλις Σίμπσον. Υπενθυμίζεται, ότι η Σίμπσον ήταν η σύζυγος του Βασιλιά Εδουάρδου, που αναγκάστηκε το 1936 να παραιτηθεί από το θρόνο, αφήνοντας τη θέση στον αδελφό του, Γεώργιο, ενώ αργότερα είχαν αποκαλυφθεί και οι σχέσεις του με τους Ναζί, σε αντίθεση με του Φιλίππου, που παρότι μεγάλωσε σε οικογένειαη, η οποία βρισκόταν ανάμεσα στους Ναζί, εν τέλει στρατεύτηκε με τους Συμμάχους στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αν βάλει κανείς όλα αυτά σε μια σειρά, σε συνδυασμό με το ότι ο τρόπος αποχώρησης των Σάσεξ δεν ήταν ο πλέον κομψός, καταλαβαίνει πως τα συναισθήματα του Φιλίππου δεν μπορούν να είναι θετικά για το ζευγάρι, ούτε και να αντιστραφούν εύκολα. «Δεν μπορεί να καταλάβει ακόμη το σκεπτικό του Χάρι, συμπεριφέρθηκε εντελώς παράξενα για εκείνον», αναφέρει η Σίουαρντ σε συνέντεξή της στο «Vanity Fair».

Ο Φίλιππος, άλλωστε, ήταν πάντα πολύ υπομονετικός απέναντι στο ζεύγος και πάντοτε ανταποκρινόταν, αν χρειαζόταν από τη μεριά του, στις απαιτήσεις του. «Θεωρεί πως ήταν η σειρά τους να ακούσουν και δεν το έκαναν», προσθέτει η Σίουαρντ, που επισημαίνει πως, στο τέλος της ημέρας, το μόνο που τον νοιάζει είναι να προστατεύει τη Βασίλισσα και για αυτό επιδεικνύει, πια, εχθρική στάση.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share