Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δείτε πως να φτιάξετε τη δική σας υπέροχη πίτσα με ψωμάκια του τοστ και δεν θα ξανά παραγγείλετε ποτέ απ' έξω!

Θα σας τρέχουν τα σάλια

27 Ιανουαρίου 2021 10:17
Δείτε πως να φτιάξετε τη δική σας υπέροχη πίτσα με ψωμάκια του τοστ και δεν θα ξανά παραγγείλετε ποτέ απ' έξω!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πίτσα: Το σάντουιτς εφευρέθηκε κάπου το 1760 όταν ο Λόρδος Sandwich ζήτησε από τον μάγειρα του να του ετοιμάσει ένα γεύμα που θα μπορούσε να τρώει με τα χέρια ενώ δούλευε στο γραφείο του. Το αρχικό σάντουιτς ήταν μία φέτα από μοσχαρίσιο κρέας ανάμεσα σε δύο κομμάτια λευκού ψωμιού.

Από τότε όμως, τα σάντουιτς έχουν γίνει πιο πολύπλοκα και δεν νομίζουμε να υπάρχει κάποιος συνδυασμός συστατικών που να μην έχει δοκιμαστεί. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια λαχταριστή συνταγή για πίτσα στο τηγάνι με ζύμη πατάτας, ζαμπόν και τυρί.

Η συνταγή που ακολουθεί είναι ένα τέλειο παράδειγμα:

Θα χρειαστείτε:

  • βούτυρο
  • 2 φέτες λευκού ψωμιού
  • σάλτσα τομάτας
  • 1 1/2 κούπα μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 8 μικρές φέτες πεπερόνι
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • βασιλικός

Οδηγίες:

  • Βάλτε βούτυρο πάνω σε μία φέτα ψωμιού και αφήστε την πάνω σε μία επιφάνεια κοπής, με την βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω.
  • Καλύψτε την πάνω πλευρά με σάλτσα τομάτας, την μισή μοτσαρέλα και τις φέτες από πεπερόνι. Ρίξτε από πάνω λίγη παρμεζάνα και προσθέστε μερικά φύλλα βασιλικού.
  • Βάλτε βούτυρο στην άλλη πλευρά του ψωμιού και βάλτε την από πάνω, με την βουτυρωμένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Τηγανίστε το σάντουιτς και από τις δύο πλευρές. Μόλις δείτε την κάτω πλευρά να γίνεται χρυσαφί, γυρίστε το ανάποδα και καλύψτε το με σάλτσα τομάτας, μοτσαρέλα και πεπερόνι.
  • Όταν έχουν τελειώσει και οι δύο πλευρές, βάλτε το σάντουιτς στον φούρνο για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Λέτε να άρεσε αυτή η συνταγή στο Λόρδο Sandwich; Σίγουρα πάντως είναι μία πολύ πιο γευστική παραλλαγή και μπορείτε να την φάτε χωρίς να λερώσετε.

Εσείς θα την δοκιμάσετε;

Credit: scrumdiddlyumptious.com

Εύκολα και γρήγορα πιτσάκια

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα πιτσάκια για τη δουλειά, αλλά και για το σχολείο των παιδιών. Πρόκειται για μια λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Ωστόσο, εκτός από τα πιτσάκια, δείτε εδώ μια συνταγή για σουφλέ.

Υλικά (22κμτ)

  • 150-200 γρ τυρί gouda mix με μοτσαρέλα
  • Λίγο μπέικον κομμένο σε κομματάκια
  • Λίγη λούντζα κομμένη σε κομματάκι
  • 1 πράσινη πιπέρια
  • Λίγες μαύρες ελιές
  • Pizza sauce
  • Ρίγανη

Για τη ζύμη:

  • 270 ml νερό (θερμοκρασία δωματίου)
  • 500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

συνταγή για πιτσάκια

Εκτέλεση

  • Αρχικά σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα το νερό και το αλάτι, στην συνέχεια ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το υπόλοιπο.
  • Όταν δούμε πώς άρχισε και γίνεται ζύμη, τότε με τα χέρια μας το πλάθουμε ακόμα λίγο και έτοιμο!
  • Με ένα πλάστη ανοίγουμε καλά το ζυμάρι μας και με ένα ποτήρι σχηματίσουμε στρογγυλές πίτσες.
  • Κόβουμε όλα τα υλικά μας.
  • Και αρχίζουμε! Βάζουμε sauce,τυρί και τα υπόλοιπα υλικά μας από πάνω και ρίγανη.
  • Προθερμάνετε το φούρνο τους 190 βαθμούς και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share