Θεϊκές πατάτες ακορντεόν που θα σας τρέχουν τα σάλια!
Λαχταριστή και εύκολη συνταγή
13 Ιανουαρίου 2021 14:01
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Πατάτες: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια τρομερή συνταγή για θεϊκές πατάτες ακορντεόν, που θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Αυτή η συνταγή είναι υπέροχη και πρέπει να την δοκιμάσετε. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνεινα δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για λαχταριστές country πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα!
Υλικά
Πατάτες 4 μεγάλες
Βούτυρο 70-100 γραμμάρια (ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας)
Με ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις πλένετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε την πατάτα και την κρατάτε σταθερή από την άκρη, κόβετε σε κάθετε φέτες την πατάτα με απόσταση 1 εκ. δεν θέλουμε να τις κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά ίσα ίσα να ακουμπάει το μαχαίρι στο ξύλο κοπής.
Έπειτα αναμειγνύουμε το βούτυρο με το ψιλοκομμένο σκόρδο, δεντρολίβανο, μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια γεμίζουμε με το μείγμα βούτυρο τις φέτες από τις πατάτες εσωτερικά και εξωτερικά και τοποθετούμε από μια φέτα κασέρι, μια μετά μπέικον σε κάθε εσοχή πατάτας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
Τις βγάζουμε από το φούρνο και περυχύνουμε με κρέμα γάλακτος και διάφορα τυριά
Να τι πρέπει να κάνεις για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου!
Πατάτες φούρνου: Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε να μαγειρεύουμε πατάτες είτε είναι στο φούρνου είτε είναι τραγανές αλλά και όπως αλλιώς μπορούν να γίνουν, όμως δείτε παρακάτω πως μπορείτε να τις κάνετε τραγανές στο φούρνο. Επίσης πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμες, τραγανές & πικάντικες πατάτες φούρνου!
Συγκεκριμένα ένα μικρό μυστικό μαγειρικής θα σε γλυτώσει από τα περιττά λίπη. Σαφώς η γεύση της τηγανιτής πατάτας είναι μοναδική και αναντικατάστατη. Οι πατάτες στο φούρνο όμως, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι τηγανιτές.
Πατάτες φούρνου: Πως μπορείτε να τις κάνετε τραγανές
Να τι πρέπει να κάνεις για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου:
Πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο, δεν θα καταλάβει κανείς το μικρό μυστικό σου για τραγανές πατάτες.