Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμες, τραγανές & πικάντικες πατάτες φούρνου!

Σκέτη κόλαση!

5 Ιανουαρίου 2021 10:28
Πεντανόστιμες, τραγανές & πικάντικες πατάτες φούρνου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πατάτες φούρνου: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για χρυσαφένιες και τραγανές πατάτες φούρνου, για εκείνους κι εκείνες που αγαπούν τα πικάντικα! Φτιάξτε τες για συνοδευτικό σε επίσημα και οικογενειακά τραπέζια.

Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή για καραμελωμένες πατάτες φούρνου που σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια.

Υλικά

  • Πατάτες Ένα κιλό
  • Ελαιόλαδο Λίγο
  • Αλάτι Λίγο
  • Πιπέρι Λίγο τριμμένο
  • Πάπρικα Λίγη γλυκιά κόκκινη
  • Τσίλι Λίγο
  • Σκόρδο Λίγη σκόνη
  • Θυμάρι Λίγο τριμμένο
  • Ρίγανη Λίγη τριμμένη
  • Φρυγανιά Δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη

Πατάτες φούρνου: Εκτέλεση

  • Για αρχή πρέπει να βράσουμε τις πατάτες σε νερό με αλάτι για 6 λεπτά και να τις ξεφλουδίσουμε.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, το τσίλι, το σκόρδο το θυμάρι και την ρίγανη.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε ελάχιστα βρεγμένες στο μπολ με το λάδι.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια έτσι ώστε να καλυφθούν οι πατάτες από το μείγμα μας.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε και πάλι.
  • Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ ή ένα μικρό ταψί και ρίχνουμε τις πατάτες μέσα. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε τις πατάτες μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά.
  • Στα μισά του χρόνου, αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο και ανακατεύουμε και πάλι. Σερβίρουμε τις πατάτες όσο είναι ζέστες ακόμη και μπορουμε να τις συνοδεύσουμε με λίγη σος γιαουρτιού!

Συνταγή για πεντανόστιμες και τραγανές πατάτες φούρνου

Πηγή: daddy-cool.gr

Γεμιστές πατάτες με κιμά και σάλτσα μανιταριών

Πατάτες: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστές πατάτες με κιμά και μια πηχτή πιπεράτη σάλτσα από μανιτάρια, κρέμα γάλακτος σκόρδο και διάφορα μυρωδικά, που θα απογειώσει τις πατάτες φούρνου. Δοκιμάστε την και κάντε μικρούς και μεγάλους να ξετρελαθούν.

Επίσης σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να φτιάξετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για ρολό κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι και μελωμένες πατάτες φούρνου.

Υλικά

  • Πατάτες 6 μεγάλες
  • Για την γέμιση του κιμά
  • Κιμάς Μοσχαρίσιος 400 γρ
  • Μανιτάρια 100 gr άσπρα
  • Μπέικον 10 φέτες
  • Κρεμμύδι 1
  • Ελαιόλαδο 1/2 ποτ του κρασιού
  • Κρασί 1/2 ποτ του κρασιού
  • Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας
  • Κρέμα Γάλακτος 3 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση

Για την σάλτσα μανιταριών

  • Μανιτάρια 1 κεσεδάκι λευκά
  • Κρεμμύδι 1 μεγάλο
  • Σκόρδο 2 σκελίδες
  • Βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο
  • Κρέμα Γάλακτος 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Μαϊντανος 3 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση

Γεμιστές πατάτες με κιμά

Προεργασία

Στην αρχή πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε και τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά και στην συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Κόβουμε ένα καπάκι με προσοχή από πάνω και αφαιρούμε την γέμισή της με ένα μικρό κουταλάκι.

Εκτέλεση για την γέμιση του κιμά

  • Στην συνέχεια, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και το μπέικον.
  • Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και σοτάρουμε καλά όλα τα υλικά μας. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, τον μαϊντανό, σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε το φαγητό μας καλά και γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα μας.
  • Σκεπάζουμε με τα καπάκια πατάτας τις πατάτες και ψήνουμε τις πατάτες σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να ροδίσουν καλά, πάνω κάτω, στις αντιστάσεις.

Εκτέλεση για την σάλτσα μανιταριών

  • Στην αρχή σοτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο το οποίο το έχουμε λιώσει, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μανιτάρια τα οποία τα έχουμε κόψει σε φέτες μέχρι να μαραθούν καλά.
  • Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 6 με 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βάζουμε τον μαϊντανό.
  • Σερβίρουμε τις πατάτες με τη σάλτσα μανιταριών.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share