Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια στο τσακ μπαμ

Θα σας τρέχουνε τα σάλια

30 Δεκεμβρίου 2020 16:10
Αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια στο τσακ μπαμ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τυροπιτάκια: Φτιάξτε λαχταριστά αφράτα τυροπιτάκια με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Εκτός όμως, από τα τυροπιτάκια το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε και τα τυροπιτάκια της τεμπέλας χωρίς γλουτένη.

Υλικά

  • 900 περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
  • 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο χλιαρό
  • 1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
  • 3 κουταλάκια γλυκού αλάτι
  • 5 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη

Γέμιση

  • 800 γρ. τυρί
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό και μέσα σε αυτά διαλύετε τα φακελάκια της μαγιάς, μαζί με τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύετε καλά και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος ρίχνετε το λάδι και ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια ωραία βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας.
  • Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι. Κατόπιν αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση:

  • Τρίβετε τη φέτα στον τρίφτη, την βάζετε μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, τι πιπέρι και τέλος τα δυο χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε.
  • Κόβετε λίγη ζύμη, την κάνετε μπαλίτσα, την ανοίγετε σε φύλλο, βάζετε στη μέση του μια κουταλιού γέμιση, την κλείνετε σαν πουγκάκι, έπειτα πατάτε την ένωση προς τα μέσα και το τοποθετείτε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί που έχετε βάλει προηγουμένως ένα φύλλο λαδόκολλα.
  • Τα ψήνετε στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά στον αέρα.
  • Είναι κατάλληλα για κολατσιό στο σχολείο και στο γραφείο. Διατηρούνται αρκετές ήμερες.
  • Καλή Επιτυχία!

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια με γιαούρτι

Το Athensmagazine.gr σήμερα θα σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή για τυροπιτάκια με γιαούρτι και λίγα ακόμα υλικά! Πρόκειται για το απόλυτο σνακ! Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τυροπιτάκια, δείτε εδώ μια συνταγή με μπιφτέκια και λαχανικά.

Υλικά (10 τυροπιτάκια)

Για τη ζύμη

  • 350 γρ αλεύρι περίπου
  • 120 γρ βούτυρο ή λάδι ή μαργαρίνη
  • 20 γρ baking powder
  • 5 γρ αλάτι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ τυριά
  • 1 αυγό
  • 50 ml γάλα
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι ή μοσχοκάρυδο
  • Αυγό για επάλειψη

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει ελαστική. Την αφήνουμε 20' να ξεκουραστεί.
  • Την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια και τα ανοίγουμε στρογγυλά.
  • Βάζουμε από 1 κσ. γέμιση σε κάθε μπαλάκι και το κλείνουμε.
  • Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά περίπου.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share