Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ζουμερά μπιφτέκια με λαχανικά στη γάστρα

Δοκιμάστε τα!

10 Δεκεμβρίου 2020 14:41
Ζουμερά μπιφτέκια με λαχανικά στη γάστρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστά και ζουμερά μπιφτέκια με λαχανικά στη γάστρα! Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα σας ενθουσιάσει. Εκτός όμως, από τη συνταγή, δείτε εδώ ένα κόλπο για να μη σας διαλύονται τα μπιφτέκια.

Υλικά

  • 300 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
  • 1 αυγό
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1/2 κ.γ. ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο δυόσμο αποξηραμένο
  • Λαχανικά
  • 1 πατάτα
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1/3 πιπεριά κόκκινη
  • 1/3 πιπεριά κίτρινη
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Τρίβω στον τρίφτη το κρεμμύδι και την ντομάτα. Βάζω όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε ένα μπολ και ζυμώνω.
  • Πλάθω τα μπιφτέκια και τα βάζω στη γάστρα.
  • Καθαρίζω και κόβω τα λαχανικά μου. Προσθέτω το λάδι και το αλάτι και τα ανακατεύω.
  • Προσθέτω τα λαχανικά στην γάστρα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-60 λεπτά.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά ανοίγω τη γάστρα.

Πηγή: cookpad.com

Δοκιμασμένα μυστικά για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα μπιφτέκια της μαμάς! Αν θέλετε να τα κάνετε ακόμη πιο ζουμερά και αφράτα ακολουθήστε τις παρακάτω την συνταγή για σίγουρη επιτυχία! Ωστόσο το Athensmagazine.gr θα σας πρότεινε να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή λαχταριστή τυρόπιτα στο τσακ μπαμ!

Τι θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (όσο θέλετε)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα μεσαία
  • 1/3 κούπας γαλέτα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Βάλτε την ντομάτα, το σκόρδο και το κρεμμύδι στο μούλτι και πολτοποιήστε.

Βήμα 2ο

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε και προσθέστε και το υγρό μείγμα.

Αν δεν πλάθονται και είναι πολύ μαλακός ο κιμάς απλά προσθέστε ένα κουταλάκι της σούπας γαλέτα για να σφίξει ο κιμάς! (Προσοχή για να μην είναι πολύ σκληρός! Ίσως χρειαστεί 2-3 κουταλιές παραπάνω -όχι περισσότερο!)

Βήμα 3ο

Βάλτε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί. Ρίξτε ένα ποτήρι νερό μέσα και, σε αυτό το σημείο, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200, στον αέρα.

Αυτό είναι το κόλπο για ζουμερά μπιφτέκια: η υγρασία τα βοηθάει στο ψήσιμο να παραμείνουν μαλακά και αφράτα! Επίσης, η ντομάτα και η μαγιονέζα παίζουν μεγάλο ρόλο στο ζύμωμα.

Βήμα 4ο

Λαδώστε με ένα πινέλο την σχάρα. Πλάστε τα μπιφτέκια και τοποθετήστε τα πάνω. Με το ίδιο πινέλο λαδώστε τα κι αυτά.

Βήμα 5ο

Ψήστε για 15 έως και 20 λεπτά –το πολύ!- στους 200!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share