Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Μηλόπιτα κέικ με μπανάνα από φαγόπυρο και βρώμη - Υγιεινή και εύκολη συνταγή

Δοκιμάστε την!

14 Δεκεμβρίου 2020 11:17
Μηλόπιτα κέικ με μπανάνα από φαγόπυρο και βρώμη - Υγιεινή και εύκολη συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή μηλόπιτα - κέικ με μπανάνα από φαγόπυρο και βρώμη. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε σας αρέσει το μήλο, δείτε εδώ μια συνταγή για κέικ πορτοκαλιού.

Υλικά (8 μερίδες)

  • 2/3 φλ αλεύρι φαγόπυρου
  • 2/3 φλ νιφάδες βρώμης
  • 2 αυγά συν ένα ασπράδι
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 κγ κανέλα σκόνη
  • 1/4 κγ γαρίφαλο σκόνη
  • 1/4 κγ μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1 μπανάνα λιωμένη
  • 2-4 κσ μέλι
  • 1 κγ ελαιόλαδο (ή καρύδας ή άλλο)
  • 1 φλ γάλα επιλογής σας
  • 1 μήλο σε λεπτές φέτες
  • Μέλι και κανέλα για από πάνω από το κέικ μας

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170° στις αντιστάσεις. Σε ένα ταψάκι λιώνουμε τη μπανάνα μας, βάζουμε τα αυγά και το μέλι και χτυπάμε. Προσθέτουμε τη βρώμη, το μπέικιν, το λάδι, τα μπαχάρια μας και το αλεύρι φαγόπυρου και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το γάλα μας και ανακατεύουμε ξανά να απορροφηθεί.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας σε λεπτές φέτες. Στρώνουμε πάνω από το χυλό μας τα μήλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και 1-2κγ μέλι. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά (εξαρτάται από τον φούρνο) στους 175° και πάνω κάτω αντιστάσεις στη μέση του φούρνου.
  • Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα και λίγο μέλι. Καλή απόλαυση.

Πηγή: cookpad.com

Μηλόπιτα της γιαγιάς - Λαχταριστό και εύκολο γλυκό

Αυτήν την συνταγή την έκανε η γιαγιά μου και την λάτρευαν όλοι. Είναι για όλες τις ώρες, για πρωινό, για απογευματινό, για βραδινό, για κάτι στα γρήγορα... Μου την έμαθε και εμένα και είπα να σας πω την συνταγή, για να την λατρέψετε και εσείς! Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr για άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για μηλόπιτα με τριφτή ζύμη.

Για τα μήλα

  • 1 βιτάμ (και λίγο λιγότερο)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1,5 κ.σ κανέλα
  • 6-7 μήλα

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 5 φλιτζανάκια καφέ ζάχαρη
  • 5 φλιτζανάκια καφέ αλεύρι
  • 1 μπέικιν

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε το βιτάμ (το βούτυρο) σε ένα ταψί νούμερο 30. Ρίχνουμε από πάνω την μία κούπα ζάχαρη και την κανέλα. Βάζουμε στον φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 180 πάνω κάτω.
  • Αφού λιώσει η ζάχαρη βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε τα μήλα σε ροδέλες.
  • Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια (μαρέγκα) με την ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε τους κρόκους.
  • Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.
  • Ανακατεύουμε καλά!
  • Τώρα ρίχνουμε το μείγμα παντεσπάνι στα μήλα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μία ώρα.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share