Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αφράτο κέικ πορτοκαλιού με υπέροχο άρωμα - Το τέλειο γλυκό

Δοκιμάστε το!

13 Δεκεμβρίου 2020 10:33
Αφράτο κέικ πορτοκαλιού με υπέροχο άρωμα  - Το τέλειο γλυκό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστό και... αφράτο κέικ πορτοκαλιού με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια γρήγορη, εύκολη αλλά και οικονομική συνταγή. Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε γλυκό ψυγείου, δείτε εδώ μια συνταγή με choco cookies.

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 11/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού σπορέλαιο
  • 1/2 κούπα τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κούπες τσαγιού αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το σπορέλαιο
  • Προσθέτουμε τα αυγά και σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι.
  • Βουτυρώνουμε την φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.

Πηγή: cookpad.com

Κέικ ασπρόμαυρο με γλάσο σοκολάτας - Λαχταριστό γλυκό

Φτιάξτε κέικ ασπρόμαυρο με γλάσο σοκολάτας και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για το απόλυτο γλυκό της καραντίνας, το οποίο θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η συνταγή είναι πανεύκολη! Ωστόσο, αν δε θέλετε κέικ, δείτε εδώ ένα άλλο γλυκό με μπισκότα.

Υλικά (20 -22 μερίδες)

  • 225 γρ βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3,5 κούπας αλεύρι φαρίνα
  • 4 μεγάλα αυγά ή 5 μικρότερα
  • 2/3 από ένα γιαούρτι (ή 2/3 κούπας γάλα)
  • 1 βανίλια
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γλ. σόδα
  • γλάσο σοκολάτας
  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος πλήρης

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα πρώτα 7 υλικά και τα χτυπάμε 4 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα να αφρατέψουν και να διπαλσιαστούν σε όγκο. Καθαρίζω τα τοιχώματα με σπάτουλα ενδιάμεσα.
  • Αδειάζω τα 2/3 του μείγματος σε βαθιά φόρμα για κέικ διαμέτρου 25 εκ, καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  • Στο υπόλοιπο 1/3 βάζω το κακάο, κοσκινισμένο, την άχνη και τη σόδα. Ρίξτε το μίγμα κουταλιές κουταλιές πάνω στο προηγούμενο μέσα στη φόρμα. Βυθίστε ένα κουτάλι και στριφογυρίστε μέσα στη ζύμη σε διάφορα σημεία για να δημιουργηθούν σχέδια.
  • Ψήνουμε το κέικ στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά και άλλα 5 με σβηστό φούρνο. Ελέγχουμε με ξύλινη φουρκέτα που βυθίζουμε στο κέικ, και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο. Μην το αφήσετε παραπάνω γιατί στεγνώνει. Το αφήνουμε 10 λεπτά στη φόρμα, αφού το βγάλουμε από το φούρνο. Μετά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Όταν κρυώσει του ρίχνουμε το γλάσο.
  • Για το γλάσο, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι στο φούρνο μικροκυμάτων και αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει ομοιογενές μείγμα.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share