Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εσείς ξέρετε ποιο είναι το μυστικό για το καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο του κόσμου;

Η καλύτερη συνταγή!

12 Δεκεμβρίου 2020 11:40
Εσείς ξέρετε ποιο είναι το μυστικό για το καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο του κόσμου;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν το τηγανητό κοτόπουλο δεν είναι τραγανό, δεν έχει κανένα νόημα, γι’ αυτό κι εμείς βρήκαμε την καλύτερη συνταγή με εγγυημένα αποτελέσματα!

Υλικά:

  • 1 κιλό κοτόπουλο (κόψτε το σε 8 κομμάτια αν το πάρετε ολόκληρο)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι πουρέ σε σκόνη
  • 1 κουτάλι αλάτι
  • 1 κουτάλι μυρωδικά της επιλογής σας
  • 1/2 κουτάλι πιπέρι
  • 1/2 κουτάλι σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτάλι κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • λάδι για το τηγάνισμα

Το λάδι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πόσο τραγανό θα βγει το κοτόπουλο. Χρησιμοποιήστε λάδι που έχετε τηγανίσει κάτι άλλο προηγουμένως και απλά προσθέστε λίγο επιπλέον. Και φυσικά το μυστικό δεν είναι άλλο από τον πουρέ σε σκόνη! Ωστόσο, αν δε θέλετε να κάνετε τηγανητά, δείτε εδώ μια συνταγή για ζουμερό κοτόπουλο στο φούρνο.

Δείτε τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

Εύκολο κόλπο για να φτιάξετε το πιο μαλακό και ζουμερό κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει

Το στήθος κοτόπουλου είναι σχετικά εύκολο να μαγειρευτεί – όλοι ξέρουμε από μία συνταγή. Τις περισσότερες φορές όμως το κοτόπουλο βγαίνει πολύ στεγνό. Σ’ αυτό δεν φταίει το κοτόπουλο – υπάρχει ένα κόλπο για να βγαίνει ζουμερό κάθε φορά και είναι πιο εύκολο από ότι νομίζετε.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα είτε μαγειρεύετε μισό κιλό είτε 2 κιλά κοτόπουλο, απλά θα πρέπει να αυξήσετε ή να μειώσετε τις δόσεις αναλόγως. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να διαβάσετε ποια είναι τα σωστά βήματα για να μην ξαναγίνει το κοτόπουλό σας λάστιχο!

Υλικά:

  • 4 κ.σ. αλάτι διαλυμένο σε 6 κούπες ζεστό νερό
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς την πέτσα και τα κόκκαλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ. χοντρό ή ψιλό αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα

Εκτέλεση:

1) Μαρινάρετε το κοτόπουλο με το αλατόνερο. Αν έχετε αρκετό χρόνο στην διάθεση σας, ανακατέψτε νερό σε θερμοκρασία δωματίου με το αλάτι. Βάλτε μέσα το κοτόπουλο για 4-8 ώρες και βάλτε το στο ψυγείο. Αν θέλετε να το μαρινάρετε πιο γρήγορα, ανακατέψτε το αλάτι με ζεστό νερό και βάλτε το κοτόπουλο μέσα για 15-30 λεπτά εκτός ψυγείου.

2) Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 και βγάλτε το κοτόπουλο από το νερό. Σκουπίστε το με λίγο χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει και βάλτε το σε ένα ταψί.

3) Απλώστε με ένα πινέλο το βούτυρο και στις δύο πλευρές του κοτόπουλου και ρίξτε από πάνω τα μπαχαρικά.

4) Ψήστε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών, μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία του κοτόπουλου στους 75 βαθμούς.

Είναι η θερμοκρασία στην οποία σκοτώνονται τα βακτήρια της σαλμονέλας, αλλά σ' αυτή τη θερμοκρασία κρατάει επίσης και την υγρασία του. Αν είχατε το κοτόπουλο στο ψυγείο, ίσως χρειαστεί 35-45 λεπτά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Αν το βγάλετε έξω και διαπιστώσετε ότι δεν είναι έτοιμο, βάλτε το ξανά στο φούρνο μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 75 βαθμούς.

5) Βγάλτε το κοτόπουλο από το φούρνο και αφήστε το λίγο να κάτσει. Είναι απαραίτητο βήμα αν θέλετε να βγει ζουμερό. Κόψτε το σε κομμάτια και θα δείτε να βγαίνουν τα υγρά του! Αφήστε το να κάτσει για 5 λεπτά αν είναι μικρά τα κομμάτια ή 10 αν είναι μεγάλα. Σερβίρετε αμέσως μετά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share