Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Γλυκιά συνταγή για τραγανές δίπλες με τέλειο μέλωμα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

5 Δεκεμβρίου 2020 15:54
Γλυκιά συνταγή για τραγανές δίπλες με τέλειο μέλωμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξε τις αγαπημένες σου παραδοσιακές δίπλες, ακολουθώντας την συνταγή της Αργυρώς, με την τέλεια λεπτή ζύμη και το υπέροχο μέλωμα που απαιτείται. Είναι ένα γλυκό που θα στολίσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δείτε και άλλη μια εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά.

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • σόδα στη μύτη του κουταλιού του γλυκού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 ½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το μέλωμα
  • 500 γραμ. θυμαρίσιο μέλι
  • 1 φλ. νερό
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • ½ κ.γλ. γαρύφαλλο
  • ψιλοκομμένη καρυδόψιχα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε τις δίπλες, χωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια. Στα ασπράδια ρίχνουμε το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να κάνουν κορυφές που να στέκονται (μεσαία ταχύτητα).
  • Στους κρόκους ρίχνουμε τη βανίλια και τους χτυπάμε για 5’ με μίξερ χειρός, για να ασπρίσουν καλά και να μη μυρίζουν.
  • Ρίχνουμε τους κρόκους στα ασπράδια και προσθέτουμε τη σόδα. Χτυπάμε 5 λεπτά για να αφρατέψει καλά το μείγμα. Ρίχνουμε τα 2/3 του αλευριού για να γίνει σαν πηχτός χυλός. Λαδώνουμε τα χέρια και προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι (λίγο–λίγο). Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζουμε και την ξεκουράζουμε το λιγότερο για 30 λεπτά. Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, περίπου 20×15 εκατοστά. Αφού κόψουμε όλες τις δίπλες (τις αφήνουμε πάνω σε πετσέτα απλωμένες μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες), ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι. Ρίχνουμε μέσα μία – μία τις δίπλες.
  • Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια, μετά από 30 δευτερόλεπτα, με τη βοήθεια 2 πιρουνιών τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες. Αφήνουμε να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Για το μέλωμα

  • Αραιώνουμε το μέλι με 1 φλ. νερό και περιχύνουμε τις δίπλες με προσοχή να μελωθούν όλες. Πασπαλίζουμε με καρύδια και κανελογαρύφαλλο..
  • Εναλλακτικά, μπορούμε να τις μελώσουμε όπως τα μελομακάρονα και να τις πασπαλίζουμε με καρύδι (αφού κρυώσουν, με το σιρόπι να είναι ζεστό).
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share