Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συνταγή εξπρές για εύκολη παραλλαγή τσιζκέικ

Πεντανόστιμη συνταγή!

4 Δεκεμβρίου 2020 13:25
Συνταγή εξπρές για εύκολη παραλλαγή τσιζκέικ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι γίνεται όταν σας καλούν κάπου τελευταία στιγμή και πρέπει να πάτε κάτι μαζί σας; Ο περισσότεροι θα αγόραζαν κάποιο γλυκό απ' έξω.

Αλλά παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για cheesecake με καρύδια πεκάν που θα λατρέψουν οι φίλοι και η οικογένεια σας!

Yλικά:

  • Μίγμα για κέικ
  • 115 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αβγά
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 1 συσκευασία ζάχαρη άχνη
  • Καρύδια πεκάν

Οδηγίες:

  • Προθερμάντε τον φούρνο στους 170.
  • Ανακατέψτε το μίγμα για κέικ, το λιωμένο βούτυρο και ένα αβγό μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Απλώστε την ζύμη σε ένα ταψί.
  • Ανακατέψτε το τυρί κρέμα και το άλλο αβγό με το μίξερ. Σιγά σιγά προσθέστε τα 3/4 της άχνης ζάχαρης.
  • Ρίξτε το μίγμα με το τυρί κρέμα πάνω από την ζύμη μέχρι να την καλύψει τελείως. Ρίξτε από πάνω καρύδια πεκάν και ζάχαρη.
  • Ψήστε το για 25-30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε.
  • Έτοιμο! Ένα απλό αλλά πολύ νόστιμο γλυκό!

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε! Ωστόσο το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια εύκολη συνταγή για τούρτα με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.

Μικροί σοκολατένιοι... μπελάδες με ζαχαρούχο γάλα

Θέλετε μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα συμπληρώσει ιδανικά στο γεύμα σας, όπου μπορείτε να έχετε κεφτεδάκια με γάλα και μέλι, αντί για κιμά; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει πανεύκολα τρουφάκια με σοκολάτα… σκέτους μπελάδες με ζαχαρούχο γάλα.

Πρόκειται για μια συνταγή, η οποία θα σας κάνει… να γλείφετε τα δάχτυλά σας και, αν τη δοκιμάσουν οι δικοί σας άνθρωποι, δε θα σταματούν να σας τη ζητούν.

Υλικά

2 φλιτζάνια κουβερτούρα σε σταγόνες ή 3-4 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

τρούφα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά αναμειγνύετε το κακάο, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα.

Ανακατεύετε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα.

Κατεβάζετε απ' τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει πολύ καλά για να πλάθεται (μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο).

Πλάθετε μικρές μπαλίτσες, τις περνάτε από την τρούφα και τις βάζετε σε χάρτινες θήκες.

Διατηρούνται πάντα στο ψυγείο.

Μπισκότα... σκέτος εθισμός με ζαχαρούχο γάλα μέσα σε 15 λεπτά

Ψάχνετε για μια γλυκιά συνταγή, η οποία μπορεί… με μικρές εθιστικές ποσότητες να σας συντροφεύσει στον φετινό χειμώνα, και δη στην περίοδο των Χριστουγέννων; Σας προτείνουμε μια μοναδική συνταγή με μπισκότα γεμιστά με καραμέλα, χρησιμοποιώντας και ζαχαρούχο γάλα.

Πρόκειται για ένα γλυκό ιδανικό για την εποχή αυτή, που χρειάζεται πολύ λίγα υλικά και θα είναι έτοιμη σε 15 μόλις λεπτά, με άπαντες να σας ζητούν αυτούς τους… μικρούς διαβόλους.

Υλικά

250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)

3 φλ. γεμάτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)

1 ζαχαρούχo γάλα

ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

Εκτέλεση

Για την καραμέλα γάλακτος

Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό (σφραγισμένο όπως είναι, με το κουτί). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (σε μέτρια φωτιά) το γάλα για 2 ώρες. Όσο πιο πολύ το βράζουμε τόσο πιο σκούρο γίνεται. Αφού το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για τα γεμιστά μπισκότα

Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε μπολ και με σπάτουλα τα αναμιγνύουμε. Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε.

Όταν μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα τη βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας και την ανοίγουμε απαλά με πλάστη σε φύλλο χοντρό, πάχους 0,5 εκ. Κόβουμε με μαχαίρι ή με ροδάκι ομοιόμορφα τα κομμάτια, στρογγυλά ή τετράγωνα ή σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ.

Τ’ αραδιάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης αραιά μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C στον αέρα για περίπου 15΄, ανάλογα με το σχήμα τους. Δεν παίρνουν πολύ χρώμα.

Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Παίρνουμε ένα κρύο πια μπισκότο, το αλείφουμε με την καραμέλα γάλακτος και το σκεπάζουμε σάντουιτς με ένα δεύτερο μπισκότο. Όλο μαζί το βουτάμε στη ζάχαρη άχνη.

Πηγή: Argiro.gr

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share