Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ανάλαφρη κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Αφράτο και δροσερό γλύκισμα

1 Δεκεμβρίου 2020 16:35
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ανάλαφρη κρέμα και γλάσο σοκολάτας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα υπέροχο, αφράτο και δροσερό μπισκοτογλυκό με κρέμα στιγμής με σαντιγί, καλυμμένο με γλάσο σοκολάτας. Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα απολαυστικό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και λεμονάτη «κόλαση».

Μια πανεύκολη, για αρχάριους συνταγή, για ένα γλύκισμα πανεύκολο στη παρασκευή του για αρχάριους, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την ευκολία του και την απίστευτη ανάλαφρη γεύση του, ιδανικό για όλες τις ώρες.

Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ (θα χρειαστείτε 27 μπισκότα)
  • 1 ½ φλ. τσαγιού κρύο γάλα
  • 95 γρ. Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής (1 ½ φακελάκια των 62 γρ.)
  • 220 γρ. έτοιμη σαντιγί

Για το γλάσο σοκολάτας:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
  • 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 35-36% λιπαρά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κοφτή κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

  1. Σε μεγάλο μπολ βάζετε τη σκόνη Άνθος Αραβοσίτου και το γάλα και το χτυπάτε το μείγμα για 2 λ να πήξει.
  2. Την αφήνετε στην άκρη για 5 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. και το στρώνετε στη βάση του 9 μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο.
  4. Από πάνω στρώνετε ισομερώς το μισό μείγμα κρέμας-σαντιγί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με στρώση μπισκότων, το υπόλοιπο μείγμα κρέμας-σαντιγί και τελειώνετε με μια στρώση μπισκότα.
  5. Βάζετε το γλυκό σας για 1 ώρα στο ψυγείο.

Για το γλάσο σοκολάτας:

  1. Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη βάζετε σε πυρίμαχο μπολ.
  2. Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση.
  3. Μόλις πάρει βράση την αδειάζετε πάνω από τη τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
  4. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει και να σφίξει τόσο, όσο να απλώνετε εύκολα.
  5. Με τη βοήθεια μιας μαρίζ στρώνετε το γλάσο πάνω από το γλυκό σας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Σημείωση: Για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας στρώστε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη ή με 2 κομμάτια λαδόκολλας σταυρωτά.

Πηγή: idiva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share