Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Απολαυστικό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και λεμονάτη «κόλαση»

Η τέλεια συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι

27 Σεπτεμβρίου 2020 08:08
Απολαυστικό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και λεμονάτη «κόλαση»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτάσαμε στην Κυριακή (27/9) και στο Athensmagazine.gr γνωρίζουμε καλά, ότι θέλετε να φτιάξετε μια καλή συνταγή για γλυκό, που θα συνοδεύσει το οικογενειακό σας τραπέζι. Θα σας προτείνουμε, λοιπόν, ένα απολαυστικό γλυκό ψυγείου με λεμονάτη «κόλαση» από πάνω, έχοντας μαζί ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα.

Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή, για την οποία θα χρειαστείτε μόλις έξι υλικά, τα οποία σίγουρα υπάρχουν σε όλα τα σπίτια. Η εκτέλεσή της, μάλιστα, έχει μόνο… δύο κινήσεις για ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα, που θα θέλετε να επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά, όπως αυτό με το ζελέ κεράσι και γιαούρτι.

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και λεμόνι

Υλικά

300 γρ. μπισκότα digestive τριμμένα

850 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

120 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

το χυμό 1 λεμονιού

μαρμελάδα λεμονιού ή σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα

Εκτέλεση

1) Αναμειγνύετε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο. Δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθεί και το απλώνετε μέσα σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο σκεύος. Ισιώνετε την επιφάνειά του και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο 15’.

2) Χτυπάτε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάζετε την μπισκοτένια βάση απ' το ψυγείο και απλώνετε το μείγμα. Αλείφετε την επιφάνεια με Μαρμελάδα Λεμόνι ή περιχύνετε με σπιτικό σιρόπι λεμονιού που θα φτιάξετε σύμφωνα με τη συνταγή Σπιτική Συμπυκνωμένη Λεμονάδα.

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 Λεπτά

Ποιος είπε πως τα γλυκά ψυγείου είναι αποκλειστικά για το καλοκαίρι και της υψηλές θερμοκρασίες; Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου ακόμη κι αν έξω χιονίζει. Το Athensmagazine.gr σήμερα έψαξε και βρήκε για εσάς μια συνταγή πραγματικά... του ονείρου. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση του λαχταριστού αυτού μωσαικού.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. καρύδα
  • 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.

Για την επικάλυψη

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο

μωσαϊκό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων.
  • Αφαιρούμε τον αέρα.
  • Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
  • Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
  • Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ.
  • Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
  • Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια.
  • Παγώνουμε έως ότου σφίξει.
  • Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή: fanpage.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share