Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Γλυκό ψυγείου με ζελέ κεράσι και γιαούρτι - Ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο και ελαφρύ γλύκισμα

Σκέτο «κόλαση»

26 Σεπτεμβρίου 2020 11:41
Γλυκό ψυγείου με ζελέ κεράσι και γιαούρτι - Ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο και ελαφρύ γλύκισμα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Γλυκό ψυγείου με ζελέ κεράσι και γιαούρτι. Ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο και ελαφρύ γλύκισμα για επιδόρπιο και όχι μόνο! Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 Λεπτά.

Υλικά:

  • 2 φακελάκια ζελέ κεράσι
  • 1/2 κιλό κεράσια καθαρισμένα
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά δημιουργούμε το ζελέ κεράσι ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  2. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια τους τα τοποθετούμε στην επιφάνεια μίας φόρμας και από πάνω περιχύνουμε τη μισή ποσότητα από το ρευστό ζελέ.
  3. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το ζελέ.
  4. Στην υπόλοιπη ποσότητα ζελέ προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε με το μίξερ χειρός προκειμένου να ομοιογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας.
  5. Αφού κρυώσει καλά το ζελέ που έχουμε αφήσει στο ψυγείο περιχύνουμε από πάνω και την υπόλοιπη ποσότητα ζελέ και τοποθετούμε και πάλι τη φόρμα στο ψυγείο για μερικές ώρες.
  6. Για να σερβίρουμε αφήνουμε για λίγο τη φόρμα σε ζεστό νερό ώστε να καλύπτει εξωτερικά τη μισή και έτσι ξεκολλάει πολύ εύκολα το γλυκό μας.

Πηγή: be2news.gr

Γλυκό ψυγείου

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και λίγα υλικά - Έτοιμο σε 20 λεπτά

Φτιάξτε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση που θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, δείτε εδώ ένα γλυκό με ζελέ.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  • 550 γρ γάλα+220 γρ για την σαντιγί
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φάκελο Garni
  • Λίγο γάλα ζεστό και κονιάκ για το βούτηγμα των μπισκότων
  • Τρούφα σοκολάτας ή φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 550 γρ γάλα, τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενου του φακέλου Garni με 200 γρ γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο γάλα ζεστό με κονιάκ, βουτάμε τα μπισκότα λίγο (τόσο για να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν) και τα στρώνουμε στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα σοκολάτας, από πάνω μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ, πάλι μια στρώση κρέμας, μπισκότα και τελειώνουμε με την σαντιγί.
  • Πασπαλίζουμε πάνω από τη σαντιγί με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς ή φιλέ αμυγδάλου.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share