Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, ζαχαρούχο γάλα και επικάλυψη ζελέ

Σκέτο «κόλαση»

23 Σεπτεμβρίου 2020 15:10
Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, ζαχαρούχο γάλα και επικάλυψη ζελέ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, ζαχαρούχο γάλα και επικάλυψη ζελέ αρεσκείας σας. Απολαύστε το όλες τις ώρες της ημέρας και σε όλες τις περιστάσεις. Επίσης, δείτε μια πανεύκολη συνταγή για λεμονογλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα με 5 μόνο υλικά.

ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 397 ml (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλας ή κεράσι

Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20 Χ 30 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος, στη βάση και τα τοιχώματα, αφήνοντας να προεξέχει περιμετρικά.

Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη, στο multi, τα μπισκότα και λιώνετε το βούτυρο. Τα μεταφέρετε σε μπολ τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και στρώνετε το μείγμα , πιέζοντάς το ελαφρώς, στη βάση του πυρίμαχου σκεύους. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 30 λ περίπου.

Για τη γέμιση: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και 3/4 φλ. τσαγιού [185 ml] νερό και τα σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, σε μέτρια φωτιά για 5-7 λ.

Εν τω μεταξύ, μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λ. μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε από το νερό και τις βάζετε μέσα στο μείγμα ζαχαρούχο γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί στο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα ζαχαρούχου πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε πάλι το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 1/2 -2 ώρες περίπου, μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί.

Για επικάλυψη: Ετοιμάστε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και μετά το ρίχνετε πάνω από την ήδη κρύα κρέμα ζαχαρούχου. [Για να μην εισχωρήσει στη κρέμα, τοποθετείτε ένα κουτάλι πάνω από τη κρέμα και χύνετε το ζελέ πάνω στο κουτάλι απαλά “σαν σιντριβάνι”]. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.

Πηγή: be2news.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share