Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Μπάρες λεμονιού σπιτικές... του ονείρου με ζαχαρούχο γάλα

Μια πεντανόστιμη συνταγή για κάθε πρωί

27 Νοεμβρίου 2020 18:53
Μπάρες λεμονιού σπιτικές... του ονείρου με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να συνοδεύετε το πρωινό, ή το δεκατιανό σας, με μια όμορφο συνήθεια, όπως οι μπάρες, αλλά να τις φτιάχνετε οι ίδιοι; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει συνταγή για σπιτικές μπάρες λεμονιού… του ονείρου με ζαχαρούχο γάλα.

Η διαδικασία αυτή είναι αρκετά εύκολη και δε θα σας πάρει πολύ χρόνο. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα καταφέρετε να φτιάξετε τόσο γευστικές μπάρες, που δε θα θέλετε να αγοράσετε ξανά από σούπερ μάρκετ, ενώ μπορείτε για άλλη στιγμή της μέρας κι ένα... παγωτό μερακλήδικο.

Μπάρες λεμονιού ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. βούτυρο σε κυβάκια

80 γρ. καστανή ζάχαρη

1/8 κ. γλ. αλάτι

2 αβγά

1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κουτί ζαχαρούχο

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τρίψτε με τα δάχτυλά σας.

Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και πιέστε ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση.

Ψήστε για περίπου 20- 25 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ χτυπήστε με σύρμα τα αβγά και το χυμό λεμονιού.

Προσθέστε το ζαχαρούχο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Βγάλτε το ταψάκι από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.

Ρίξτε την κρέμα λεμονιού, απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.

Αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και κόψτε σε μπάρες.

Πριν το σερβίρισμα πασπαλίστε με άχνη, προαιρετικά.

Γλυκό... σκέτος πειρασμός με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα μέσα σε λίγα λεπτά

Ψάχνετε για ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό, το οποίο θα συμπληρώσει ιδανικά το οικογενειακό τραπέζι; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα μπανόφι… σκέτος πειρασμός, που θα είναι έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά, με την χρήση ζαχαρούχου γάλακτος και μπισκότων.

Πρόκειται για ένα… γευστικό παράδεισο, που θα φέρει η εκτέλεση αυτή η συνταγή, η οποία θα ενθουσιάσει άπαντες και, σίγουρα, θα σας ζητούν συνέχεια αυτή τη συνταγή, η οποία είναι ασφαλώς και οικονομική, αφού όχι μόνο μπορείτε να την υλοποιήσετε σε λίγα λεπτά και με ορισμένες κινήσεις, αλλά παράλληλα απαιτούνται λίγα υλικά, τα οποία είναι σίγουρο πως έχετε στο σπίτι σας.

Υλικά

– 250 γραμμάρια μπισκότα Digestive θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi

– 230 γραμμάρια βούτυρο (σ.σ. 110 γραμμάρια + 120 γραμμάρια χωριστά)

– 100 γραμμάρια ζάχαρη

– 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα (σ.σ. 1 κουτί)

– 3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες

– 200 ml κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

– Σοκολάτα σε νιφάδες

γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα

Εκτέλεση

– Λιώνετε τα 110 γραμμάρια βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

– Στρώνετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενη βάση 22 εκατοστά περίπου.

– Το στρώνετε ομοιόμορφα (σ.σ. πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας) στη βάση του ταψιού και το βάζετε το στο ψυγείο να κρυώνει.

– Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο (σ.σ. 120 γραμμάρια) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

– Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.

– Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.

– Καλύπτετε με ένα στρώμα ροδέλες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί.

– Πασπαλίζετε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share