Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Βράζει μια πατάτα, την κόβει στη μέση και τη βάζει στο ταψί - Όταν ολοκληρώσει τη συνταγή θα σας τρέχουν τα σάλια

Θα ξετρελαθείτε με αυτή τη συνταγή!

19 Νοεμβρίου 2020 13:04
Βράζει μια πατάτα, την κόβει στη μέση και τη βάζει στο ταψί - Όταν ολοκληρώσει τη συνταγή θα σας τρέχουν τα σάλια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ομάδα του Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια λαχταριστή και παράλληλα εύκολη συνταγή με πατάτες. Είμαστε σίγουροι, ότι θα ξετρελαθείτε με τη συνταγή αυτή. Ωστόσο, αν θέλετε κάτι πιο απλό, δείτε εδώ μια συνταγή με αυγό και πατάτα.

Λέγεται πως ο 4ος Κόμης του Sandwich, ένας Άγγλος αριστοκράτης του 18ου αιώνα, έβαζε να του σερβίρουν το κρέας ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί για να μην κολλάνε τα δάχτυλα του, ενώ έπαιζε χαρτιά. Πολύ έξυπνο. Ωστόσο, η αγάπη του για τον τζόγο δημιούργησε το σνακ που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα.

Στην παρακάτω συνταγή σας χαρίζουμε μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού σάντουιτς. Το αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο και ακόμα και οι πιο δύσκολοι θα ενθουσιαστούν!

Θα χρειαστείτε (για 6 μερίδες):

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3 φέτες μοτσαρέλα
  • 1/4 φλιτζανιού κόκκινο πέστο
  • 3 φέτες ζαμπόν Serrano
  • 1/4 φλιτζανιού ρόκα
  • λίγο βαλσάμικο ξίδι

Οδηγίες:

  • Ψήστε τις πατάτες, κόψτε τις στη μέση και αδειάστε τις προσεκτικά με ένα κουτάλι. Κόψτε τις άκρες πριν περάσετε το εσωτερικό με λάδι. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τη μοτσαρέλα μέσα στις άδειες πατάτες και ψήστε για 4 λεπτά στους 150.
  • Απλώστε το πέστο, διπλώστε το ζαμπόν πάνω σε 3 μισές πατάτες και μετά βάλτε την ρόκα. Ρίξτε ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξίδι.
  • Βάλτε από πάνω τις άλλες 3 μισές πατάτες. Στηρίξτε τις με οδοντογλυφίδες και κόψτε τις σε πιο μικρά κομμάτια.

Μια πολύ νόστιμη παραλλαγή του σάντουιτς – και πολύ εύκολη. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι υλικά θέλετε μέσα!

Δείτε το βίντεο:

Ανοίγει ρολό πατάτας και απλώνει πάνω κιμά: Λίγα λεπτά μετά ζει το απόλυτο όνειρο

Τo Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια υπέροχη συνταγή! Σήμερα σας έχουμε πεντανόστιμο ρολό πατάτας γεμιστό με κιμά! Aν θέλετε κάτι διαφορετικό σας έχουμε και: Μοσχαρίσια μπιφτέκια με φασόλια

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω: Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Εξαιρετικό και για μπουφέ Χριστουγέννων!

Υλικά

  • για την βάση
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα τυρί τσένταρ
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τρίψτε τις πατάτες στο χοντρό του τρίφτη στη συνέχεια στύψτε πολύ καλά με τα χέρια σας να φύγουν όλα τα υγρά
  • Προσθέστε τα αυγά το τυρί το μαϊντανό το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε όλα μαζί
  • Στο ταψί το τετράγωνο του φούρνου στρώνετε μία λαδόκολλα, αραδιάζετε επάνω το μείγμα της πατάτας το ψήνετε στους 180 μέχρι να ροδίσει, στη συνέχεια τα σκεπάζετε με μία πετσέτα για να ιδρώσει ούτω ώστε να μπορείτε να το βγάλετε εύκολα
  • Φτιάχνετε τον κιμά σας όπως εσείς θέλετε προσθέτετε μέσα μία κόκκινη πιπεριά και μία πράσινη σε κύβους, βάζετε τον κιμά επάνω στο φύλλο πατάτας και με τη βοήθεια της λαδόκολλα το τυλίγεται
  • Στην συνέχεια ρίχνετε πάνω στον ρολό λίγο έξτρα τυράκι επάνω και το βάζετε πάλι στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί, Βγάζετε το ρολό πατάτας από το την λαδόκολλα και το βάζετε σε πιατέλα και το κόβετε σε φέτες
  • Βάζετε περίπου 700 γρ κιμά μοσχαρίσιο ελιά!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share