Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με φασόλια

Εύκολη και λαχταριστή συνταγή!

23 Οκτωβρίου 2020 11:33
Μοσχαρίσια μπιφτέκια με φασόλια
Από Σοφία Φυρογένη

Θέλετε να φτιάξετε μπιφτέκια, αλλά δεν έχετε βρει την ιδανική συνταγή; Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μια εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή για μοσχαρίσια μπιφτέκια με φασόλια που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που δε θέλετε να φάτε κρέας, δείτε εδώ συνταγή για χορτομπιφτέκια.

Υλικά - 8 μερίδες

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς άπαχος
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα μαύρα φασόλια βρασμένα και σουρωμένα. Αν έχετε κονσέρβα για ευκολία ακόμα καλύτερα.
  • 1/2 κούπα τρίμμα φρυγανιάς
  • 1 κς μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κγ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κς γάλα εβαπορέ
  • 1 αυγό
  • Αλάτι - Πιπέρι

συνταγές για μπιφτέκια

Εκτέλεση

  • Σε ένα πιάτο πατάμε τα φασόλια να τα λιώσουμε.
  • Σε ένα μπολ συνδυάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι.
  • Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια 95 γρ έκαστο περίπου και πλάθουμε. Αν θέλουμε μεγαλύτερα μπιφτέκια τότε χωρίζουμε σε 6.
  • Ψήνουμε ή στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ του φούρνου ή σε τηγάνι γκριλ για 5-10 λεπτά κάθε πλευρά αναλόγως.

Πηγή: cookpad

Αφράτα γεμιστά μπιφτέκια με μαλακό τυρί - Το «μυστικό» στην επιλογή του κιμά

Λαχταριστά, αφράτα και πεντανόστιμα μπιφτέκια γεμιστά με μαλακό τυρί, με το μυστικό να βρίσκεται στην επιλογή του κιμά. Απολαύστε τα ζεστά από το φούρνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και προαιρετικά συνοδέψτε τα με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές. Μια συνταγή για ένα πλούσιο, χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά:

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • σόδα αναψυκτικό (αν χρειαστεί)
  • 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα

Αφράτα γεμιστά μπιφτέκια με μαλακό τυρί

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Ετοιμάζετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, μουσκεύετε και στύβετε πολύ καλά το ψωμί. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της συνταγής για τα μπιφτέκια (εκτός από το τυρί) και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Αν η ζύμη σας δεν είναι πολύ αφράτη αλλά είναι σφιχτή προσθέστε λίγη σόδα (αναψυκτικό) ή λίγο νερό και ζυμώστε ξανά να ενσωματωθεί.
  3. Πλάθετε μεγάλα στρογγυλά μπιφτέκια (160 γρ. περίπου το ένα). Τα τοποθετείτε ένα ένα σε ένα βαθύ πιάτο και κάνετε με τα χέρια σας μια μικρή γούβα, στην οποία τοποθετείτε μια γεμάτη κουταλιά μαλακό τυρί κρέμα.
  4. Παίρνετε προσεχτικά το μπιφτέκι και σκεπάζετε με τον κιμά το τυρί το οποίο βρίσκετε στο κέντρο του μπιφτεκιού. Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου, ανάλογα με το μέγεθός τους.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share