Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Σκέτη κόλαση...

18 Νοεμβρίου 2020 19:37
Εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το εύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα είναι η τέλεια αφορμή για να μαζευτείτε με την παρέα σας και να γλυκαθείτε. Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα λαχταριστό πισκοτογλυκό ψυγείου... της στιγμής.

Υλικά:

  • 200 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
  • 140 γρ. ‏δημητριακά ρυζιού
  • 3/4 του φλ. ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 6 φύλλα ‏ζελατίνη (που την έχετε μαλακώσει σε νερό)
    2 1/4 του φλ. ‏τυρί κρέμα
  • 2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 1/2 φλ. ‏κρέμα γάλακτος (όσο πιο κρύα γίνεται για να χτυπηθεί πιο εύκολα)
  • ‏κομμάτια από την αγαπημένη σας σοκολάτα

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάτε λιώνοντας την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσέχετε το βραστό νερό να μην ακουμπάει την βάση του μπολ. Ρίχνετε τα δημητριακά στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και απλώνετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα. Αφήνετε τη βάση να παγώσει ώσπου να σκληρύνει.
  2. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο γάλα κι έπειτα διαλύετε τη ζελατίνη μέσα σε αυτό. Έπειτα προσθέτετε το τυρί κρέμα,τη βανίλια, και το ζαχαρούχο σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει μια σφιχτή σαντιγί ( μη χτυπήσετε για πολύ αλλιώς θα γίνει βούτυρο)
  4. Ενσωματώστε την σαντιγί με απαλές κινήσεις στο μείγμα με την κρέμα. Προσθέστε το μείγμα σας στην παγωμένη βάση σας και αφήστε το να παγώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μόλις το μείγμα έχει παγώσει παίρνοντας την υφή της μους προσεκτικά το ξεφορμάρετε από την φόρμα σας.
  5. Σπάτε την σοκολάτα σε κομμάτια και τα τοποθετείτε στην επιφάνεια του γλυκού. Αν θέλετε πασπαλίζετε με δημητριακά ρυζιού.

Πηγή: idiva.gr

Εύκολο γλυκό ψυγείου στο ποτήρι - Έτοιμο σε 15 λεπτά

Φτιάξτε λαχταριστό γλυκό ψυγείου στο ποτήρι. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Εκτός όμως από το γλυκό, δείτε εδώ μια γρήγορη συνταγή για κασεροτυρόπιτα.

Υλικά (6 μερίδες)

  • 1 κουτί μόρφατ σαντιγί
  • 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 6 κουτ. σουπ. μαρμελάδα οποία γεύση προτιμάτε
  • 6 σαβαγιάρ ή μπισκότα
  • Τριμμένα μπισκότα για διακόσμηση ή ότι άλλο θέλετε
  • λίγο γάλα για τα σαβαγιάρ ή τα μπισκότα

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε στο μίξερ την μόρφατ για 5 λεπτά και μετά προσθέτετε το ζαχαρούχο και την βανίλια και συνεχίζετε για άλλα 2 λεπτά.
  • Βάζουμε στα ποτήρια 2 κουταλιές της σούπας απ' την κρέμα, μετά από πάνω 1 σαβαγιάρ σπασμένο στη μέση, αφού το βουτήξουμε για λίγο στο γάλα ή μπισκότα.
  • Από πάνω απλώνουμε 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα και τελειώνουμε με κρέμα.
  • Στολίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή ότι άλλο θέλουμε.

Πηγή: cookpad

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share