Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μπισκοτογλυκό ψυγείου... της στιγμής με ζαχαρούχο γάλα

Υπέροχη συνταγή

17 Νοεμβρίου 2020 15:31
Μπισκοτογλυκό ψυγείου... της στιγμής με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να φτιάξετε ένα ωραίο επιδόρπιο για να… σβήσετε το ευχάριστο γεύμα σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια εύκολη συνταγή… της στιγμής για μπισκοτογλυκό ψυγείου με την χρήση ζαχαρούχου γάλακτος, το οποίο θα σας τρελάνει.

Είναι μια πανεύκολη συνταγή, που χρειάζεται μόνο πέντε υλικά, που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας, καθώς και τρεις κινήσεις. Μπορείτε, δε, να προσθέσετε πραλίνα φουντουκιού για ακόμα πιο κολασμένο αποτέλεσμα, όπως με το κρουασάν... του 10λέπτου.

Υλικά

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα

2 συσκευασίες σοκολατένια μπισκότα με γέμιση λευκής κρέμας βανίλιας, τριμμένα στο μούλτι σε πούδρα

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

2 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτριες φέτες

1 συσκευασία φυτική κρέμα για ζαχαροπλαστική

Διαδικασία

Σε σταθερό μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, χτυπάτε το ζαχαρούχο γάλα με την φυτική κρέμα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια πηχτή κρέμα, για περίπου 10 λεπτά.

Παράλληλα αναμειγνύετε σε μπολ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα στρώνετε σε πυρίμαχο σκεύος. Απλώνετε από πάνω τις μπανάνες και επικαλύπτετε με την κρέμα.

Πασπαλίζετε με χοντροσπασμένα μπισκότα και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 3 ώρες.

Εύκολο γλυκό ψυγείου στο ποτήρι - Έτοιμο σε 15 λεπτά

Φτιάξτε λαχταριστό γλυκό ψυγείου στο ποτήρι. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά (6 μερίδες)

  • 1 κουτί μόρφατ σαντιγί
  • 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 6 κουτ. σουπ. μαρμελάδα οποία γεύση προτιμάτε
  • 6 σαβαγιάρ ή μπισκότα
  • Τριμμένα μπισκότα για διακόσμηση ή ότι άλλο θέλετε
  • λίγο γάλα για τα σαβαγιάρ ή τα μπισκότα

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε στο μίξερ την μόρφατ για 5 λεπτά και μετά προσθέτετε το ζαχαρούχο και την βανίλια και συνεχίζετε για άλλα 2 λεπτά.
  • Βάζουμε στα ποτήρια 2 κουταλιές της σούπας απ' την κρέμα, μετά από πάνω 1 σαβαγιάρ σπασμένο στη μέση, αφού το βουτήξουμε για λίγο στο γάλα ή μπισκότα.
  • Από πάνω απλώνουμε 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα και τελειώνουμε με κρέμα.
  • Στολίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή ότι άλλο θέλουμε.

Πηγή: cookpad

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share