Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κρουασάν... του ονείρου με ζαχαρούχο γάλα έτοιμο σε 10 λεπτά

Μια πανεύκολη και φοβερή συνταγή

16 Νοεμβρίου 2020 19:12
Κρουασάν... του ονείρου με ζαχαρούχο γάλα έτοιμο σε 10 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να φτιάξετε κάτι ευφάνταστο για τα πρωινά σας, αλλά και ως επιδόρπιο σε ένα πλήρες γεύμα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια γευστικότατη συνταγή με κρουασάν μπανόφι… του ονείρου, που φτιάχνεται μόνο σε 10 λεπτά με την χρήση, μεταξύ άλλων, ζαχαρούχου γάλακτος.

Πρόκειται για μια συνταγή πανεύκολη, που συνδυάζει ένα αγαπημένο πρωινό έδεσμα, μαζί με ένα από τα πιο περιζήτητα γλυκά, δημιουργώντας έτσι ένα «μαγικό» συνδυασμό, που θα λιώνει στο στόμα σας, όπως το γλυκό με τα γεμιστά μπισκότα και το ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά

4 κρουασάν βουτύρου, μεγάλα

400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche)

2 μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες

Σοκολάτα λιωμένη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Χαράζουμε την επιφάνεια των κρουασάν στη μέση και οριζόντια, ώστε να ανοίξουν και να δημιουργηθούν φωλιές.

Κατόπιν, σε ένα μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τα κομμάτια μπανάνας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα κρουασάν και το γεμίζουμε με το 1/4 από το παραπάνω μείγμα απλώνοντας το κατά μήκος στις φωλιές που δημιουργήσαμε.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κρουασάν και σερβίρουμε περιχύνοντας με τη λιωμένη σοκολάτα.

Μπουγάτσα... του τεμπέλη με ζαχαρούχο γάλα

Όλοι θέλουμε το κυριακάτικο τραπέζι να έχει… όλα τα καλούδια, είτε αλμυρά είτε γλυκά, για ένα ολοκληρωμένο οικογενειακό γεύμα. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια γρήγορη συνταγή για ένα διαφορετικό γλυκό, για μπουγάτσα… του τεμπέλη με την χρήση ζαχαρούχου γάλακτος.

Μπορεί να σας φαίνεται για έδεσμα, το οποίο προτιμάμε, είτε για το πρωινό μας είτε για κολατσιό ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα αλλάξετε άποψη. Η συνταγή αυτή μπορεί κάλλιστα να σταθεί για ένα επιδόρπιο, το οποίο μπορεί να ολοκληρώσει ένα πλήρες οικογενειακό γεύμα και, αν το φτιάξετε, σίγουρα οι οικείοι σας θα το ζητούν κάθε φορά.

Υλικά (για 9-12 μερίδες)

200 γρ. βούτυρο

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

800 γρ. νερό

2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)

1/2 κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

κανέλα, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο. Προσοχή να μην καεί.

Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το σουρώνουμε πιάνοντάς το από τη μακριά του πλευρά, ώστε να γίνει πλισέ. Το βάζουμε μέσα σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ.

Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο.

Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο έτσι ώστε να πάει παντού. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε.

Αραιώνουμε το ζαχαρούχο με το νερό, προσθέτουμε τις βανίλιες και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα. Ξαναψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το γάλα από τα φύλλα.

Βγάζουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο (15 λεπτά). Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και την κανέλα και σερβίρουμε.

Extra tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε 2 κουτ. σούπας από το βούτυρο με βούτυρο γάλακτος. Θα γίνει πιο αρωματική η μπουγάτσα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share