Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Γλυκό... που σε στέλνει με γεμιστά μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα

Υπέροχη και εύκολη συνταγή

13 Νοεμβρίου 2020 20:24
Γλυκό... που σε στέλνει με γεμιστά μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε για τη συνταγή ενός γλυκού, που θα σας… στείλει και θα σας κάνει ευτυχισμένο το Σαββατοκύριακο; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα υπέροχο έδεσμα, το οποίο έχει μεταξύ άλλων ζαχαρούχο γάλα και γεμιστά μπισκότα.

Πρόκειται για μια λαχταριστή συνταγή, που μετά το γεύμα σας, που θα μπορούσε άνετα να έχει ως ορεκτικό την τυρόπιτα, που φτιάχνετε… σε 10 λεπτά με δύο κινήσεις, θα σας βοηθήσει για ένα ωραίο «σβήσιμο». Όταν το δοκιμάσουν οι οικείοι σας, δε, θα το απολαύσουν και θα σας το ζητούν μόνιμα, όπως την μπουγάτσα... του τεμπέλη.

Υλικά (για περίπου 10 φέτες)

250 γρ. βούτυρο

1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

2 κ.σ. μπράντι (κονιάκ)

6 κ.σ. κοσκινισμένο κακάο

½ πακέτο (110 γρ.) λευκά γεμιστά μπισκότα βανίλια

½ πακέτο (110 γρ.) γεμιστά μπισκότα φράουλα

½ πακέτο (110 γρ.) πτι μπερ

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο (να μην κάψει) και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το μπράντι και το κακάο και ανακατεύουμε. Σπάμε τα μπισκότα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα να ενσωματωθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και το ρολάρουμε να του δώσουμε το σχήμα σαλαμιού. Το τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες πριν το κόψουμε.

Λεμονογλυκό... στο πι και φι με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα

Το απόγευμα μάλλον θα σας πιάνει κάποια… μικρή λιγούρα και θα θέλατε ένα ωραίο γλυκό, για να την ικανοποιήσετε. Το Athensmagazine.gr, λοιπόν, σας προσφέρει μια μαγική συνταγή για γλυκό λεμονιού, που γίνεται… στο πι και φι με την χρήση ζαχαρούχου γάλακτος και μπισκότων.

Μπορεί, βέβαια, να θέλετε να έχετε έτοιμο το γλυκό αυτό για κάποιο τραπέζι μες στο Σαββατοκύριακο, ώστε να το λήξετε με ένα νόστιμο επιδόρπιο. Σε κάθε περίπτωση, η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και σίγουρα θα… γλείφετε τα δάχτυλά σας και όλοι θα σας ζητούν να το φτιάχνετε συνέχεια.

Υλικά

-170 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, αλεσμένα στο multi

-40 γρ. ζάχαρη

-100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

-3 κρόκοι αυγού

-1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

-400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

-150 γρ. χυμός λεμονιού

-100 γρ. φυτική σαντιγύ

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα για την συνταγή μας είναι να τρίψουμε καλά τα μπισκότα πτι μπερ στο multi.

Κατόπιν τα αδειάζουμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε επίσης τα 40 γραμμάρια της ζάχαρης, και τα 100 γραμμάρια του βούτυρου το οποίο πρώτα έχουμε λιώσει σε ένα φούρνο μικροκυμάτων.

Ανακατεύουμε αυτά τα υλικά με ένα πηρούνι έως ότου να δέσουν μεταξύ τους.

Σε μία λαμαρίνα ψησίματος βάζουμε λαδόκολλα. Τοποθετούμε μέσα στη λαμαρίνα τώρα ένα μεταλλικό στρογγυλό πλαίσιο φόρμας, και ρίχνουμε μέσα σε αυτό το παραπάνω μίγμα με τα μπισκότα.

Με ένα ποτήρι, πατάμε το μίγμα να στρωθεί καλά στη φόρμα και στρώνουμε από το μίγμα και όλο το πλαινό πλαίσιο της φόρμας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο και βάζουμε κατόπιν τη λαμαρίνα ώστε η βάση μας να ψηθεί στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Το επόμενο βήμα είναι να σπάσουμε 3 αυγά. Ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα άλλο μπωλ, προσθέτουμε την 1 κουταλιά του γλυκού από το ξύσμα του λεμονιού, συνεχίζουμε αδειάζοντας τα 400 γραμμάρια του ζαχαρούχου γάλακτος και τα ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι. Προσθέτουμε και τα 150 γραμμάρια από το χυμό του λεμονιού. Συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ανακάτεμα έως ότου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε αυτό το μίγμα στη φόρμα και ξαναψήνουμε στους 160 βαθμούς για 22 λεπτά πάλι σε προθερμασμένο φούρνο. Μετά από το ψήσιμο, το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μετά από αυτές τις 3 ώρες και αφού το γλυκό θα έχει κρυώσει καλά, αδειάζουμε και στρώνουμε καλά τα 100 γραμμάρια της φυτικής σαντιγύ με την μαρίζ σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Πασπαλίζουμε το γλυκό με ξύσμα λεμονιού και η συνταγή μας είναι έτοιμη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share