Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Λαχταριστή κασεροτυρόπιτα: Πανεύκολη συνταγή

Το απόλυτο σνακ της... καραντίνας!

12 Νοεμβρίου 2020 09:00
Λαχταριστή κασεροτυρόπιτα: Πανεύκολη συνταγή

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει το απόλυτο σνακ της... καραντίνας! Φτιάξτε κασερο-τυρόπιτα με 7 μόνο υλικά και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Μάλιστα, αν θέλετε να φτιάξετε και γλυκό, δείτε εδώ μια συνταγή για σπιτικούς λουκουμάδες.

Υλικά (8 μερίδες)

  • 5 φύλλα κρούστας
  • 250 γρ. Edam τριμμένο
  • 250 γρ. Gouda τριμμένο
  • 150 γρ. Φέτα
  • Πιπέρι
  • 1 αυγό
  • Λίγο λάδι

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200.
  • Σε ένα ταψί, κατά προτίμηση 26 cm διάμετρο, βάζουμε λίγο λάδι γύρω γύρω και στην βάση, προσθέτουμε το πρώτο φύλλο το οποίο ακουμπά στην βάση και αφήνουμε στα πλαϊνά ότι περισσεύει
  • Βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το επόμενο κάθετα σε αυτό με τον ίδιο τρόπο έτσι ώστε να εξέχει ότι περισσεύει. Το ίδιο κάνουμε και με το τρίτο φύλλο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο edam, το τριμμένο gouda και σπάμε με τα χέρια μας σε κομμάτια την φέτα.
  • Ρίχνουμε το αυγό, το πιπέρι και ανακατεύουμε
  • Μόλις ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε το μείγμα μας στα φύλλα και απλώνουμε καλά. Μην σας αγχώνει αν έχει ύψος, τα τυριά θα λιώσουν και θα "πέσει".
  • Προσθέτουμε από πάνω ένα ακόμα φύλλο αυτή την φορά να χωράει όλο μέσα στο ταψί, τσαλακώνοντας το, χωρίς να περισσεύει τίποτα εκτός.
  • Λαδώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε το επόμενο και τελευταίο φύλλο μας κάθετα μεν, με τον ίδιο τρόπο δε.
  • Τέλος φέρνουμε τα κομμάτια που περίσσεψαν από έξω προς τα μέσα ώστε να καλύψουν την επιφάνεια και να κλείσουν την πίτα μας γύρω γύρω.
  • Βάζουμε στο φούντο μέχρι να πάρει χρώμα και για περίπου 25 με 30 λεπτά. Καλή σας όρεξη.

Πηγή: cookpad.com

Πανεύκολη τυρόπιτα της στιγμής (video)

Τυρόπιτα… η βασίλισσα των πιτών…Σε όποια εκδοχή και αν τη φτιάξετε, με όποιο τυρί θέλετε, με προσθήκη μυρωδικών ή μπαχαρικών, σκέτη ή με ζαμπόν ή μπέικον πάντα θα είναι ευπρόσδεκτη από μικρούς και μεγάλους και πάντα θα κλέβει τις εντυπώσεις.

Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή για μια εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της τυρόπιτα, με 5 βασικά υλικά, που με τη βοήθεια του βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα, θα τη φτιάξετε πανεύκολα και σίγουρα θα τη καταναλώσετε ακόμα πιο εύκολα και πιο γρήγορα λόγω της υπέροχης γεύσης της!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει και μια ακόμα συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και αλεύρι καλαμποκιού που σίγουρα θα σας ξετρελάνει.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. τυρί φέτα
  • 250 γρ. λιωμένο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα φύλλων
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε καλά ένα μακρόστενο πυρέξ 25×35 εκ. Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τη φέτα με τα χέρια σας και την αφήνετε στην άκρη.
  • Διπλώνετε το ένα φύλλο κρούστας στη μέση το απλώνετε στη βάση του ταψιού, το βουτυρώνετε και το πασπαλίζετε με 1 χούφτα περίπου θρυμματισμένη φέτα. Από πάνω τοποθετείτε άλλο ένα φύλλο διπλωμένο στη μέση ελαφρώς τσαλακωμένο, το βουτυρώνετε και πασπαλίζετε από πάνω άλλη 1 χούφτα περίπου θρυμματισμένης φέτας.
  • Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με στρώσεις φύλλου διπλωμένου και ελαφρώς τσαλακωμένου, αλειμμένο με βούτυρο και πασπαλισμένο με φέτα μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η φέτα. Το τελευταίο διπλωμένο φύλλο που θα βάλετε στην επιφάνεια δεν θα το διπλώσετε αλλά θα πιέσετε τις άκρες του με το πινέλο βουτυρώματος προς τη βάση του ταψιού περιμετρικά.
  • Βουτυρώνετε καλά την επιφάνεια της πίτας και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τη πίτα σας σε κομμάτια. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο που σας περίσσεψε από το άλειμμα, τα χτυπάτε με το σύρμα να αναμιχθούν καλά και περιχύνετε ομοιόμορφα τη πίτα σας.
  • Την αφήνετε να απορροφήσει καλά το μείγμα γάλακτος και μετά τη ψήνετε στο καλά προθερμασμένο φούρνο για 45-55 λεπτά περίπου. ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος πάντα εξαρτάται από το κάθε φούρνο. Όση διατηρήσετε στο ψυγείο να τη ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε τοστιέρα πριν τη καταναλώσετε.
  • Σημείωση: Mπορείτε να αναμίξετε τη φέτα με ανθότυρο ή άλλο τυρί επιλογής σας, όπως και να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο ζαμπόν κοτόπουλου ή γαλοπούλας.
  • Επίσης μπορείτε να αρωματίσετε τη φέτα με μοσχοκάρυδο ή αποξηραμένο, τριμμένο δυόσμο. Τέλος μπορείτε να βάλετε μόνο φρέσκο βούτυρο για έντονη γεύση ή ανάμεικτο με βιτάμ ή και σκέτο βιτάμ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share