Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Η τυρόπιτα αλλιώς: Εύκολα τυρόψωμα φούρνου

Εύκολη και λαχταριστή συνταγή!

18 Νοεμβρίου 2020 11:36
Η τυρόπιτα αλλιώς: Εύκολα τυρόψωμα φούρνου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βαρεθήκατε τις κλασικές τυρόπιτες; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει εύκολα και υγιεινά τυρόψωμα φούρνου. Πρόκειται για μια λαχταριστή και σχετικά γρήγορη συνταγή. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε ένα πιο ιδιαίτερο φαγητό, δείτε εδώ μια συνταγή με κιμά και πατάτες.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή:

Υλικά

  • 7-9 φέτες ψωμί του τοστ (ανάλογα το μέγεθος τους)
  • 300 γραμμ. περίπου τυρί φέτα
  • 2 αυγά
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
  • Φρέσκο μαϊντανό & άνηθο
  • Αλάτι (εξαρτάται από το πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
  • Λίγο κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα
  • Λίγο ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο

τυρόψωμα φούρνου

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε φέτα κόκκινη πιπεριά, αυγά, μυρωδικά, αλάτι αν χρειάζεται και τα μπαχαρικά.
  • Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Σε ρηχό ταψί φούρνου βάζουμε τις φέτες του ψωμιού ή ψωμιού τοστ και απλώνουμε πάνω το μείγμα.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν!

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα από τα παλιά - Η συνταγή της γιαγιάς

Φτιάξτε απλή και γρήγορη τυρόπιτα με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια λαχταριστή και παραδοσιακή συνταγή, από το κλασικό τεφτέρι της γιαγιάς. Αν όμως, θέλετε να κάνετε κάτι πιο γρήγορο, φτιάξτε τυροπιτάκια με ψωμί του τοστ.

Υλικά

  • 750 γρ φέτα
  • 125 γρ βούτυρο
  • 7 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 2 κούπες γάλα
  • 7 αυγά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Λάδι για τα φύλλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια τη φέτα.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα.
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι. Το τσιγαρίζουμε για λίγο.
  • Προσθέτουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύουμε και έχουμε μια μπεσαμέλ σφιχτή.
  • Μόλις κρυώσει η μπεσαμέλ, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε λίγο τα αυγά, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Σε ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντας ανάμεσα. Ρίχνουμε την γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και πάλι λαδώνοντας τα.
  • Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Πηγή: cookpad.com

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share