Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πώς γίνονται οι τέλειες τηγανητές πατάτες; Ορίστε τα 4+1 μυστικά!

Έτσι θα γίνουν λαχταριστές

30 Οκτωβρίου 2020 20:13
Πώς γίνονται οι τέλειες τηγανητές πατάτες; Ορίστε τα 4+1 μυστικά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε τρόπο να φτιάξετε τις τέλειες τηγανητές πατάτες; Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, 4+1 μυστικά, προκειμένου να κάνετε το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων να φαίνεται ακόμη πιο λαχταριστό, ενώ δεν πρέπει να φάτε συγκεκριμένες πατάτες.

Είναι επίσης γνωστό, ότι το ακρυλαμίδιο, μια νευροτοξική ουσία παράγεται όταν κάποια τρόφιμα μαγειρευτούν σε υψηλή θερμοκρασία (π.χ. τηγάνισμα). Το ίδιο συμβαίνει και με τις πατάτες. Σχηματίζεται κατά την αντίδραση ενός αμινοξέος, της ασπαραγίνης, με σάκχαρα, όπως η φρουκτόζη και η γλυκόζη, σε υψηλές θερμοκρασίες.

Συμπέρασμα: Οι πατάτες που τηγανίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες έχουν πιθανότητες να αναπτύξουν ακρυλαμίδιο.

Επειδή όμως οι τηγανητές πατάτες είναι από τα πιο νόστιμα, γι’ αυτό και πιο δημοφιλή φαγητά, δείτε τι πρέπει να κάνετε για να γίνει όσο το δυνατόν πιο υγιεινό το τηγάνισμα.

– Τηγανίζετε μόνο με ελαιόλαδο.

– Προθερμαίνετε το λάδι, χωρίς όμως να το αφήνετε να καεί.

– Στραγγίζετε καλά τις πατάτες πριν τις τηγανίσετε, γιατί έτσι το λάδι δεν καταστρέφεται γρήγορα και οι πατάτες δεν απορροφούν πολύ λάδι.

– Μην αφήνετε τις πατάτες να καίγονται, ο χρόνος τηγανίσματος πρέπει να είναι σύντομος.

– Αντικαθιστάτε το λάδι μετά από κάθε τηγάνισμα.

Οι τηγανιτές πατάτες δεν είναι τόσο ανθυγιεινές όσο νομίζετε - 3+1 τροφές που δεν είναι τόσο επιβλαβείς για την υγεία

Μερικές φορές για να αποκτήσουμε καλή υγεία αρνούμαστε να φάμε τηγανητές πατάτες και κάποιες ακόμα συγκεκριμένες τροφές.

Όμως οι γιατροί σπεύδουν να μας διαφωτίσουν καθώς δεν είναι όλα τα τρόφιμα τόσο επιβλαβή όσο πιστεύουμε. Κάναμε μια μικρή έρευνα δημιουργήσαμε μια λίστα με 3+1 απολαύσεις που κάνουν καλό στην υγεία σας, αν τα τρώτε με μέτρο.

Πατάτες τηγανητές

Στο παρελθόν, οι διατροφολόγοι είχαν προσθέσει αυτό το νόστιμο πιάτο στον κατάλογο με τις τροφές που καταστρέφουν τη φιγούρα και βλάπτουν την υγεία. Ωστόσο, ο χρόνος έχει δείξει ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα κακό, αν φάτε σε μικρές μερίδες. Επιπλέον, οι πατάτες περιέχουν ιώδιο, βιταμίνες της ομάδας Β, φώσφορο, λίγο ασκορβικό οξύ και φολικό οξύ, βελτιώνουν την πέψη και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Παγωτό

Το παγωτό είναι ωφέλιμο όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την φιγούρα μας. Χάρη στο ασβέστιο του γάλακτος που περιέχεται σε αυτό το επιδόρπιο, βοηθά το σώμα μας να κάψει λίπος. Αυτή η γαλακτοκομική λιχουδιά ωφελεί ιδιαίτερα τις έγκυες γυναίκες και τις νεαρές μητέρες. Περιέχει επίσης πολλές βιταμίνες και μέταλλα.

Για να αποφύγετε τις αρνητικές επιπτώσεις από τις χρωστικές ουσίες και τα πρόσθετα τροφίμων που περιέχονται στο προϊόν, οι γιατροί συστήνουν την κατανάλωση παγωτού μόνο από αγνό γάλα ή να φτιάξετε σπιτικό παγωτό.

Σοκολάτα

Μην πιστεύετε τις φήμες ότι τα δερματικά προβλήματα προέρχονται από τη σοκολάτα. Στην πραγματικότητα, η αληθινή σοκολάτα περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και κρατούν το δέρμα σε καλή κατάσταση. Επιπλέον, η σοκολάτα φέρνει ενέργεια, και μια μπάρα σοκολάτας μπορεί να αντικαταστήσει πολλά φλιτζάνια καφέ.

Ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά περιέχουν άμυλο, βιταμίνες της ομάδας Β, και αντιοξειδωτικά, που επιβραδύνουν την γήρανση των κυττάρων.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share