Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Ο λόγος που απαγορεύεται να βάλετε τα μπιφτέκια σας στην κατάψυξη

Δώστε βάση!

26 Οκτωβρίου 2020 17:08
Ο λόγος που απαγορεύεται να βάλετε τα μπιφτέκια σας στην κατάψυξη
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Όλοι θέλουν να κάνουν τη ζωή τους λίγο πιο εύκολη και να την απλοποιήσουν βάζοντας τέλος σε θέματα που σπαταλούν χρόνο ένα από αυτά και το καθημερινό μαγείρεμα. Πολλοί είναι εκείνοι που για να γλιτώσουν το χρόνο του καθημερινού μαγειρέματος αποθηκεύουν φαγητά στην κατάψυξή τους. Δεν είναι όμως όλα τα φαγητά για να μπαίνουν στην κατάψυξη.

Συνηθισμένο φαγητό που αποθηκεύεται στην κατάψυξη είναι τα μπιφτέκια κι αυτό γιατί χωρίζεται εύκολα σε μερίδες οπότε και ξεπαγώνει πιο εύκολα. Κι όμως, τα μπιφτέκια είναι ένα από αυτά τα φαγητά που δεν κάνει να μπουν στην κατάψυξη. Για ποιο λόγο όμως;

Μπιφτέκια κατάψυξη

Ο κιμάς είναι ένα κομμάτι κρέας το οποίο έχει "ταλαιπωρηθεί" περνώντας από την ειδική μηχανή και σπάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις ίνες του, στη συνέχεια ζυμώνοντας τον σπας και τις υπόλοιπες ίνες, αν λοιπόν αποθηκεύσεις τα μπιφτέκια σου στην κατάψυξη ο κιμάς παθαίνει ένα τρίτο "σοκ" με αποτέλεσμα κατά την απόψυξη να αφαιρεθεί όλη η υγρασία από τον κιμά και τα μπιφτέκια σου να βγουν απόλυτα στεγνά και πιο άγευστα. Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό λάθος που κάνουμε και καταστρέφουμε τη γεύση των μπιφτεκιών μας, δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε λευκό ψωμί.. Μήπως λοιπόν αξίζει τον κόπο να παιδευτείς λίγο παραπάνω για να έχεις ένα γευστικότατο γεύμα;

Προσοχή: Αυτός είναι ο πιο λάθος κιμάς για να φτιάξετε μπιφτέκια

Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας... ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε, δείτε τι συμβουλεύουν οι μεγαλύτεροι σεφ.

Εμείς σήμερα ακολουθούμε τις συμβουλές των μεγαλύτερων σεφ και σας δείχνουμε πώς θα πετύχετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια ξεκινώντας από τη βάση, δηλαδή τον κιμά.

μπιφτέκια, κιμάς

O κιμάς λοιπόν θα πρέπει να είναι περασμένος δύο φορές από τη μηχανή για να μην διαλύεται στο πλάσιμο. H διαδικασία που ακολουθούμε είναι η εξής: Mέσα στο μπολ με τον κιμά προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ελαιόλαδο, ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και μετά προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Tο αλάτι μπαίνει τελευταίο, για να μην απορροφήσει τα υγρά του κιμά, τα οποία τον κρατούν μαλακό», εξηγεί ο σεφ και συμπληρώνει: «Eίναι μύθος ότι ο κιμάς γίνεται πιο αφράτος όσο περισσότερο τον ζυμώνουμε. Tο μυστικό είναι να ζυμώνεται από κάτω προς τα πάνω ώστε να παίρνει οξυγόνο. Mπορούμε, ακόμη, να προσθέσουμε και λίγη υγρή σόδα, που θα τον κάνει πιο αφράτο.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share