Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Προσοχή: Μην βάλετε ποτέ ξανά στα μπιφτέκια σας λευκό ψωμί

Δώστε βάση!

24 Οκτωβρίου 2020 15:22
Προσοχή: Μην βάλετε ποτέ ξανά στα μπιφτέκια σας λευκό ψωμί
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Τα μπιφτέκια είναι από τα πιο απλά, εύκολα και ταυτόχρονα γευστικά γεύματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σε μια τόσο απλή παρασκευή δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Κάθε νοικοκυρά και κάθε άνθρωπος που μπαίνει στη διαδικασία να μαγειρέψει έχει μια δική του γνώμη και μια δική του συμβουλή να δώσει. Τι λένε όμως οι μεγαλύτεροι σεφ για αυτό;

Το βασικότερο υλικό πέραν του κιμά -δείτε εδώ ποιος είναι ο πιο λάθος κιμάς- για τα μπιφτέκια είναι το ψωμί. Το πιο συνηθισμένο είναι να χρησιμοποιήσουμε λευκό ψωμί, γιατί όμως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι λάθος;

Μπιφτέκια, ψωμί

Ο λόγος; Η περιβόητη υγρασία που αναζητάμε στο μπιφτέκια και το να είναι αφράτο απλά, εξαφανίζονται.

Αν λοιπόν θέλετε τα μπιφτέκια σας να βγουν ζουμερά και αφράτα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μαύρο ψωμί, ολικής αλέσεως ή πολύσπορο. Ο λόγος είναι ότι ναι μεν θα κάνει τα μπιφτέκια σας πιο αφράτα παράλληλα θα αφαιρέσει και μερικές θερμίδες από το πιάτο σας μιας και δεν θα απορροφήσει τόσο τα λιπαρά στοιχεία όσο το λευκό ψωμί. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε τα αγαπημένα σας μπιφτέκια ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Οι μεγαλύτεροι σεφ προειδοποιούν: Μην ψήνετε τα μπιφτέκια στο...

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους με πάρα πολλές παραλλαγές και εναλλακτικές στον τρόπο ψησίματος τους.

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα κόλπα για το ψήσιμό τους, δείτε εδώ το κόλπο με το ανθρακούχο νερό.

Σπανίως βγαίνει κακό ένα μπιφτέκι, καθώς με λίγα μυρωδικά ακόμα και ένας αδαής το φτιάχνει μια χαρά. Φτάνει να μην το βάλει στον φούρνο!

Ναι, καλά διαβάζετε, οι μεγαλύτεροι σεφ μας λένε πως το μπιφτέκι δεν ψήνεται ποτέ στον φούρνο, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεραθεί και να γίνει τελικά άνοστο.

Μπιφτέκια φούρνος

Ο φούρνος αντενδείκνυται για κρέατα με μικρό όγκο, καθώς έχει την κακιά συνήθεια να τα στεγνώνει. Για τεχνικό λάθος μιλούν οι ειδικοί όταν μπαίνει το μπιφτέκι στον φούρνο, λέγοντας μάλιστα πως δεν υπάρχουν κόλπα που να δουλεύουν εδώ.

Είναι ο τρόπος που μεταδίδει τη θερμότητα ο φούρνος που τον κάνει ακατάλληλο για μπιφτέκια και κρέατα με μικρό όγκο. Συνεπώς την επόμενη φορά που θα θέλετε να απολαύσετε ένα ζουμερό και νόστιμο μπιφτέκι προτιμήστε τη σχάρα ή ένα τηγάνι.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share