Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Γλυκό ψυγείου... κόλαση με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και άλλα 2 υλικά

Θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή!

24 Οκτωβρίου 2020 10:28
Γλυκό ψυγείου... κόλαση με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και άλλα 2 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα νόστιμο επιδόρπιο μετά το οικογενειακό γεύμα του Σαββάτου, το Athensmagazine.gr σας προτείνει συνταγή ένα… κολασμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και δύο ακόμη πολύ απλά υλικά, που θα το απογειώσουν.

Τις τελευταίες μέρες σε πολλές ομάδες μαγειρικής στο fb επικρατεί φρενίτιδα με μια συνταγή για γλυκό ψυγείου που θυμίζει τη σοκολάτα Twix και το πιο βασικό; Φτιάχνετε στο χρόνο dt. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τον/τη δημιουργό της συνταγής γιατί με τόσες αναπαραγωγές, έχει χαθεί, αν ωστόσο γνωρίζετε τον εμπνευστή του, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να του αποδώσουμε τα εύσημα, όπως και για ανάλαφρο γλυκό με την καρύδα.

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου (κάποιοι βάζουν Μιράντα Παπαδοπούλου)

500 γρ σοκολάτα γάλακτος

1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (πωλείται στα σούπερ μάρκετ)

1 μακρόστενη φόρμα αλουμινίου μιας χρήσεως

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα και καλύπτουμε μια στρώση στο πάτο και στα πλαϊνά της φόρμας (φόρμα αλουμινένια μιας χρήσης από το σούπερ μάρκετ) ιδανικά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει το βγάζουμε και ξαναπερνάμε άλλη μια στρώση με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Ανακατεύουμε καλά το ζαχαρουχο και βάζουμε 2 με 3 κουταλιές να καλυφθεί ο πάτος.

Από πάνω στρώνουμε μπισκότα στο μάκρος και πάνω από τα μπισκότα πάλι καραμελωμενο ζαχαρουχο και δυο τρεις κουταλιές σοκολάτα και συνεχίζουμε μέχρι πάνω στρώσεις

Κρατάμε 2κουτ. σούπας καραμελωμενο ζαχαρουχο για διακόσμηση και την περισσότερη σοκολάτα για τον πάτο της φόρμας.

Παγώνουμε και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα σκίζοντας τη φόρμα αλουμινίου.

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και εσπρέσο

Γρήγορο, πανεύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και εσπρέσο. Μια πολύ απλή συνταγή για ένα δροσερό πεντανόστιμο απλό γλυκάκι.

Υλικά

  • 4 πακέτα μονά σαβαγιάρ
  • 2 φλ. καφέ εσπρέσσο
  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα
  • 700 ml γάλα φρέσκο (ή όσο λέει η συσκευασία της κρέμας)
  • 350 ml φυτική κρέμα γάλακτος
  • 2 στικ καφέ εσπρέσσο στιγμής
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 25 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τον καφέ εσπρέσσο και βουτάμε τα σαβαγιάρ πολύ γρήγορα.
  • Στη συνέχεια τα βάζουμε με τη σειρά σε ένα πυρέξ 25x15 εκ. μέχρι να καλυφθεί ο πάτος με μια στρώση.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ.
  • Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε πάνω στην κρέμα μέχρι να καλυφθεί.
  • Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος, μαζί με τα δύο στικ στιγμιαίου εσπρέσο και τη ζάχαρη άχνη, σε σφιχτή σαντιγί. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στα σαβαγιάρ.
  • Τρίβουμε την κουβερτούρα με ένα χοντρό τρίφτη πάνω στο γλυκό. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει καλά.

Πηγή: bigmamacooks.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share