Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020

Γλυκό ψυγείου με καρύδα

Ελαφρύ και πεντανόστιμο!

23 Οκτωβρίου 2020 14:35
Γλυκό ψυγείου με καρύδα
Από Σοφία Φυρογένη

Φτιάξτε λαχταριστό γλυκό ψυγείου με καρύδα και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μία ελαφριά, γρήγορη και εύκολη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση που θέλετε να φάτε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ ένα γλυκό με σοκολάτα και εσπρέσο.

Υλικά

  • 1 ταψί μεσαίο
  • 1 λίτρο γάλα καρύδας
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γρ κορν φλάουρ
  • 1-2 πακέτα φρυγανιές

Για το σιρόπι

  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ νερό
  • 2 κουταλιές του γλυκού βανίλια

συνταγή για γλυκό ψυγείου

Για το σερβίρισμα

  • Καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε τις φρυγανιές μας σε ένα ταψί. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει. Μόλις λιώσει η ζάχαρη βράζουμε για 3 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να γίνει χλιαρό και προσθέτουμε την βανίλια.
  • Βουτάμε μέσα τις φρυγανιές ή περιχύνουμε από πάνω. Μπορείτε να βάλετε 2-3 στρώσεις φρυγανιές.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μας 700 ml και τη ζάχαρη αλλά κρατάμε λίγο στην άκρη γάλα 200-300 ml για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ, μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Μόλις γίνει η κρέμα μας την απλώνουμε πάνω από τις φρυγανιές αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα να παγώσει.

Πηγή: cookpad

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και 4 υλικά μόνο

Φτιάξτε πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, δείτε εδώ ένα γλυκό με ζελέ.

Υλικά

  • 600 γρ τυρί κρέμα
  • 600 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 500 γρ πτι μπερ με κακάο
  • 600 γρ κρέμα γάλακτος
  • Λίγο γάλα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο και το τυρί κρέμα καλά.
  • Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει στο γάλα και ρίχνουμε την μισή δόση.
  • Μετά ξαναστρώνουμε τα μπισκότα τα βουτάμε ξανά στο γάλα και ρίχνουμε την άλλη δόση.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και βάζουμε τα μπισκότα που μας έμειναν σε μικρά κομμάτια, το ανακατεύουμε καλά, το στρώνουμε στο γλυκό και είναι έτοιμο.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Πηγή: cookpad

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share