Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θεϊκό γλυκό ψυγείου πλημμυρισμένο στη σοκολάτα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

20 Οκτωβρίου 2020 19:17
Θεϊκό γλυκό ψυγείου πλημμυρισμένο στη σοκολάτα

Αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα είναι θεϊκό και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πρέπει να το δοκιμάσετε το γρηγορότερο δυνατόν!

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε με μια ξεχωριστή συνταγή για επιδόρπιο, τότε σίγουρα πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή, αν πάλι δεν είστε και πολύ fan της σοκολάτας, δείτε εδώ το λαχταριστό γλυκό με κρέμα, ζελέ και μπισκότα.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κούπες λευκή σοκολάτα
  • 1 συσκευασία κρέμα marshmallow
  • 3/4 κούπας βούτυρο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπα κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά σκόνη ζελέ με γεύσι κεράσι
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα κεράσια
  • 280 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει, ρίχνουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε.
  • 2. Μετά από 5 λεπτά βρασμού, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • 3. Ρίχνουμε το μείγμα σε λευκή σοκολάτα και την κρέμα marshmallow σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
  • 4. Προσθέτουμε τα κεράσια.
  • 5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί, που έχουμε απλώσει στην βάση αλουμινόχαρτο.
  • 6. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • 7. Στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα.
  • 8. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω από την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή για όλο το βράδυ. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Το πιο εύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κράκερς και σοκολάτα

Τα κράκερς είναι μια καλή λύση για τα γλυκά ψυγείου. Μπορεί να μην είναι γλυκά αλλά αυτό μάλλον πλεονέκτημα είναι αν θέλουμε ελαφρύ επιδόρπιο ή γλυκό που να μη λιγώνει. Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τη σοκολατένια εκδοχή του «ιμιτασιόν μιλφέιγ»! Ωστόσο, αν προτιμάτε τα γλυκά με φρούτα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζελέ καιροδάκινα.

Υλικά:

  • 20-24 cream crackers (κριμ κράκερς)
  • 125 ml (½ κούπα) γάλα

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • (500 + 60) ml (2 + ¼ κούπες) γάλα
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 50gr βούτυρο
  • 2 αυγά
  • Ξύσμα πορτοκαλιού ή άρωμα βανίλιας ή ελάχιστη κανέλα

Για την επικάλυψη:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1 σωληνάκι βανίλια
  • Τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο αμυγδαλάκι ή μπισκότα σοκολάτας σε μικρά κομματάκια

Επί το έργον:

  • Βάζουμε τa 500 ml γάλα σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα να κάψουν μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο και το άρωμα που θα επιλέξουμε (ανακατεύουμε στην αρχή να λιώσει η ζάχαρη).
  • Στο multi ή σε μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα με τα αυγά και το άνθος αραβοσίτου. Αν τα χτυπήσουμε στο multi τα αδειάζουμε πάλι σε ευρύχωρο μπολ. Αδειάζουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα (μόλις αρχίσει να κοχλάζει) στο μείγμα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα όπως κάνουμε στο αυγολέμονο. Όταν έχουμε αδειάσει αρκετό ή όλο το γάλα επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε έντονα όταν αρχίζει να πήζει για να μη σβολιάσει. Όταν πήξει αποσύρουμε από το μάτι και σκεπάζουμε με μεμβράνη ή ανακατεύουμε πότε πότε για να μη κάνει τσίπα.
  • Σε σκεύος που χωρά 10-12 μπισκότα, στρώνουμε μια στρώση cream crackers αφού τα μουσκέψουμε στο γάλα. Απλώνουμε πάνω τους τη σοκολατένια κρέμα και κάνουμε άλλη μια στρώση μπισκότων (πάντα μουσκεμένων σε γάλα). Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια σε σφικτή σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Στρώνουμε την επιφάνεια.
  • Είχα πρόθυμους βοηθούς στο στόλισμα, μικρά τρυφερά χεράκια αγαπημένα!
  • Πασπαλίζουμε με ό,τι έχουμε επιλέξει και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.
  • Ακόμη πιο μικρά χεράκια άφησαν “αποτυπώματα” στο γλυκό!

Παρατηρήσεις:

  • Είναι πολύ ωραίο και την επόμενη μέρα!
  • Επισημαίνω ότι το συνολικό γάλα είναι 500ml + 60ml +125ml (τα τελευταία 125 για τα μπισκότα). Επίσης η κουταλιά της σούπας που αναφέρεται είναι η δοσομετρική που ισούται με 15ml.
  • Η καλή φίλη που μου πρότεινε τη συγκεκριμένη συνταγή μου έβαλε πολλές ιδέες στο μυαλό για δημιουργία αντίστοιχων γλυκών με διάφορες γεύσεις. Εννοείται ότι θα ενημερώσω την ανάρτηση αν μας αρέσουν ή θα γράψω ξεχωριστό post αν κάνω κάποια ενδιαφέρουσα παραλλαγή…
  • Σε μια από τις δοκιμές πρόσθεσα λίγη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα. Μάλλον το βάρυνε το γλυκό παρά το βελτίωσε… Όχι ότι δεν άρεσε σε όσους το δοκίμασαν, αλλά εγώ το βρήκα κάπως βαρύ. Αντίθετα τριμμένη σοκολάτα πάνω από τη σαντιγί του πάει πολύ.
  • Αν δεν πρόκειται να καταναλωθεί από παιδιά, μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα ή στο γάλα που θα μουσκέψουμε τα μπισκότα 1 σφηνάκι από το αγαπημένο μας λικέρ ή κονιάκ.

Πηγή: cretangastronomy.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share