Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Το απόλυτο tip για να μην λασπώσουν τα μακαρόνια ποτέ ξανά

Σωτήριο!

20 Σεπτεμβρίου 2020 17:12
Το απόλυτο tip για να μην λασπώσουν τα μακαρόνια ποτέ ξανά
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Ακόμη και η καλύτερη μαγείρισσα να είσαι, έχεις έρθει κι εσύ αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα, που μοιάζει με άλυτο… το λάσπωμα των μακαρονιών. Θα έχεις ακούσει πολλές και πολλούς να διαμαρτύρονται πως παρόλο που κρατούν σωστά τους χρόνους βρασίματος, τα μακαρόνια και πάλι κολλάνε μεταξύ τους και είναι λασπωμένα. Αλλά μιας και μιλάμε για μυστικά και tips, δες εδώ πώς θα πετύχεις την τέλεια μακαρονάδα σαν να ήρθε απευθείας από... Ιταλία!

Κι, όμως, αυτό το «αιώνιο» πρόβλημα της μαγειρικής έχει τη λύση του και το μυστικό βρίσκεται στο σούρωμα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε αρχικά, είναι το νερό που θα τα ρίξετε να έχει βράσει καλά. Επίσης, θα πρέπει να τα ανακατεύετε συχνά, ενώ το «μυστικό» με το ελαιόλαδο – ρίχνεις δηλαδή λίγες σταγόνες λάδι κατά το μαγείρεμα για να μην κολλάνε – δεν ισχύει, σύμφωνα με κορυφαίους σεφ.

μακαρόνια tip

Όταν, λοιπόν, βράσουν τα μακαρόνια, προτού τα σουρώσετε, κρατάτε από το νερό τους ένα φλυτζάνι. Στη συνέχεια τα σουρώνετε (δεν τα ξεπλένετε με νερό) και τα επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Τότε ρίχνετε το φλυτζάνι με το νερό και τα ανακατεύετε καλά.Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις:

Αν θέλετε να βουτυρώσετε τα μακαρόνια σας (ή να ρίξετε λάδι), το κάνετε πριν τα περιχύσετε με το νερό. Επίσης, μπορεί να μην χρειαστεί να ρίξετε όλο το φλυτζάνι. Ρίξτε ποσότητα τόση όση χρειάζεται για να μην είναι πολύ υγρά.

Τσουχτή: Τα πιο νόστιμα μακαρόνια από τη Μάνη

Η ιστορία της τσουχτής, της μακαρονάδας που είναι φτωχή σε υλικά, αλλά πλούσια σε γεύση και...θερμίδες, μας πάει αρκετά πίσω στο χρόνο. Συνταγές για μακαρόνια υπάρχουν αμέτρητες αλλά σίγουρα καμία δεν είναι σαν αυτή την παραδοσιακή συνταγή από τη Μάνη. Κι επειδή ξέρουμε πως εκτός από ένα νόστιμο πιάτο για το στομάχι πρέπει να είναι και νόστιμο για το μάτι, δείτε εδώ πώς θα σερβίρετε τα μακαρόνια σας σαν επαγγελματίας.

Θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 500γρ μακαρόνια με τρύπα - ή παραδοσιακές μακαρούνες
  • 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι χοντρό για το βράσιμο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 5 κουταλιές της σούπας ξερή μυζήθρα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο νωπό

μακαρόνια Μάνης

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν στο αλατισμένο νερό -στη συσκευασία αναγράφεται ο χρόνος. Μόλις βράσουν τα σουρώνετε και τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα. Τα αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά «καίμε» λίγο το βούτυρο και ρίχνουμε τη μυζίθρα. Ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και μόλις ροδίσει αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το καυτό βούτυρο με το τυρί στα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάρουν όλα γεύση.
  • Τηγανίζουμε στο ίδιο τηγάνι, μέσα σε νωπό βούτυρο τα αυγά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και φροντίζουμε να τα βγάλουμε έγκαιρα ώστε να είναι μελάτα.
  • Βάζουμε στα πιάτα τα μακαρόνια και από πάνω ένα αυγό.
  • Προσθέτουμε λίγο πιπέρι ακόμα.

Πηγή: bovary.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share