Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Με αυτόν τον τρόπο θα σερβίρετε τα μακαρόνια σαν επαγγελματίας σεφ

Το απόλυτο μυστικό!

29 Αυγούστου 2020 13:17
Με αυτόν τον τρόπο θα σερβίρετε τα μακαρόνια σαν επαγγελματίας σεφ

Τα ζυμαρικά είναι μεγάλη αδυναμία! Οι pasta lovers συμφωνούν ότι δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα λαχταριστό πιάτο με την αγαπημένη τους μακαρονάδα.

Τα φτιάχνουν στο σπίτι αλλά είναι και η πρώτη επιλογή στην έξοδο. Ωστόσο, στα ιταλικά εστιατόρια, τα πιάτα είναι όμορφα, περιποιημένα, με τέλειο στήσιμο και design, ακόμη (θα μπορούσαμε να πούμε) και instagrammable.

Στο σπίτι δεν δίνεται τόση έμφαση στην εμφάνιση αλλά στη γεύση, αν και συχνά όλοι ζηλεύουμε ένα ευπαρουσίαστο πιάτο. Τώρα όμως ο καθένας μπορεί να σερβίρει τα ζυμαρικά του σαν επαγγελματίας, όπως οι σεφ στα καλύτερα εστιατόρια. Επειδή όμως η γεύση πάντα παίζει τον κυριότερο ρόλο, δείτε εδώ το τρικ των μεγαλύτερων σεφ για την τέλεια σάλτσα.

Η γνωστή σεφ Τζιάντα ντε Λαουρέντις μοιράστηκε το μυστικό της για τέλειο σερβίρισμα των ζυμαρικών στο πιάτο. Το τρικ είναι πολύ πιο απλό από ό,τι νομίζετε.

Θα χρειαστείτε μόνο δύο εργαλεία που βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σας: Μια πιρούνα κρέατος και μια κουτάλα.Η πιρούνα με τα δύο δόντια είναι ιδανική γι’ αυτή τη δουλειά.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πιάσετε μια «πιρουνιά» ζυμαρικά και να περιστρέψετε την πιρούνα μέχρι να δημιουργηθεί ένας μικρός πύργος.

Στη συνέχεια, το σηκώνετε και χρησιμοποιείτε την κουτάλα σαν βάση, για να μην σας πέσει, και μεταφέρετε την μερίδα σε πιάτο.

Χρησιμοποιείτε ξανά την κουτάλα για να ξεκαρφώσετε την πιρούνα από τα ζυμαρικά και τα στερεώνετε στο πιάτο σας.

Ρίξτε από πάνω τα toppings που επιθυμείτε (βασιλικό, τυρί κ.α.) και έτοιμο το τέλεια σερβιρισμένο πιάτο σας!

Αν δεν έχετε πιρούνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαβίδα.

Extra tip: Αν θέλετε να σας κρατήσει ο πύργος, προσθέστε περισσότερο τυρί στη σάλτσα σας. Θα λειτουργήσει ως κόλλα.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Κάνεις συχνά μακαρόνια; Αυτό το κόλπο για να μην ξεχειλίζει το νερό στην κατσαρόλα θα σε σώσει

Σε όλους μας έχει τύχει να ξεχειλίσει το νερό στην κατσαρόλα όταν βράζουμε μακαρόνια ή ρύζι, κάνοντας χάλια την κουζίνα. Με αυτό το κόλπο δεν θα ξανασυμβεί.

Όπως όλοι έχουμε προσπαθήσει να το αποφύγουμε με χιλιάδες κόλπα: ανακατεύοντας συνεχώς (κάτι που είναι λάθος), βάζοντας λιγότερο νερό στην κατσαρόλα (επίσης λάθος γιατί το νερό εξαντλείται πριν βράσουν και υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν, να καούν ή απλά να μην ψηθούν σωστά) ή προσθέτοντας λάδι στην κατσαρόλα (κάτι αποτελεσματικό σύμφωνα με τον Gordon Ramsay αλλά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους, όχι για να μην ξεχειλίσει το νερό).

Η λύση από ότι φαίνεται είναι ακόμη πιο απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι όσο βράζουν τα ζυμαρικά ή το ρύζι να τοποθετούμε μια ξύλινη κουτάλα πάνω στην κατσαρόλα και τέλος το ξεχείλισμα!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share