Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βάζετε ελαιόλαδο στα μακαρόνια για να μην κολλήσουν; Τεράστιο λάθος

Δείτε τον σωστό τρόπο

24 Αυγούστου 2020 14:45
Βάζετε ελαιόλαδο στα μακαρόνια για να μην κολλήσουν; Τεράστιο λάθος

Πολλοί από εμάς στην προσπάθεια να κάνουμε την τέλεια μακαρονάδα κάνουμε διάφορα λάθη. Ένα από αυτά είναι το να ρίχνουμε ελαιόλαδο την ώρα που τα μακαρόνια βράζουν.

Ακόμα ένα λάθος που καταστρέφει την ποιότητα και την γεύση τους, μετά από αυτό εδώ. Μπορεί στόχος μας είναι να μην κολλάνε μεταξύ τους τα μακαρόνια, ωστόσο μόνο αυτό δεν καταφέρνουμε. Στην πραγματικότητα το λάδι θα μείνει στην επιφάνεια του νερού και δεν θα προσφέρει τίποτα παραπάνω.

Για να πετύχει, λοιπόν, πρέπει να ρίξουμε το λάδι αφού έχουμε σουρώσει τα μακαρόνια και αφού αυτά έχουν κρυώσει. Ανακατέψτε τα τότε με λίγο λάδι και θα μπορέσετε να τα συντηρήσετε χωρίς να γίνουν μια ενιαία μάζα.

Βάλτε στα μακαρόνια σας ξύσμα λεμονιού - Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό

Το Athensmagazine.gr, μετά τη λαχταριστή συνταγή με τον κιμά και τα μακαρόνια, θα σας παρουσιάσει μια εξίσου νόστιμη συνταγή με μακαρόνια και λεμόνι, η οποία είναι πιο light.

Συγκεκριμένα, ένας εκ των κορυφαίων σεφ μοιράστηκε με το κοινό του το μικρό μυστικό που έχει για να κάνει τα μακαρόνια του τόσο γευστικά που όλοι αναρωτιούνται τι έχει κάνει. Είναι τόσο απλό που κανείς δεν περίμενε να ακούσει κάτι τέτοιο.

Ο Ντέιβιντ Μαϊχιουνέι προσθέτει στα μακαρόνια του ξύσμα λεμονιού και λίγο βούτυρο. Το λεμόνι θα δώσει το τέλειο άρωμα στα μακαρόνια και το βούτυρο θα δημιουργήσει την τέλεια υφή. Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε μακαρόνια δοκιμάστε αυτό το κόλπο και πραγματικά δεν θα το πιστεύετε.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλες τις λεπτομέρειες για το απόλυτο tip:

Έριξε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα γεμάτη γάλα - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα σας τρέξουν τα σάλια

Έναν όμορφο τρόπο για να φτιάξει μία μακαρονάδα παρουσιάζεται στο βίντεο που ακολουθεί. Μάλιστα, ο τρόπος παρασκευής είναι λίγο... διαφορετικός από αυτόν που έχουμε συνηθίσει και που αναφέρει πως τα μακαρόνια θα πρέπει να βράσουν σε νερό. Φυσικά, μην ξεχνάμε πως ακόμη και σε ένα τόσο απλό φαγητό καμιά φορά δεν λείπουν και τα λάθη, δείτε εδώ το βασικότερο που το κάνουμε όλοι μας.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε τον τρόπο που μπορείτε να φτιάξετε μία μακαρονάδα μέσα στο γάλα. Ακόμα, θα χρειαστείτε σκόρδο, ζωμό κότας ή λαχανικών, τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό.

Υλικά:

  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500ml ζωμό (κότας ή λαχανικών)
  • 250ml γάλα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 250γρ. σπαγγέτι
  • 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό

Εκτέλεση:

  • Πρώτα τσιγαρίστε το σκόρδο στο τηγάνι με λίγο λάδι.
  • Όταν πάρει χρώμα, ρίξτε τον ζωμό και το γάλα.
  • Μετά το βούτυρο.
  • Ρίξτε τα μακαρόνια ωμά μαζί με αλάτι και πιπέρι.
  • Και αφήστε τα να μαγειρευτούν.
  • Μόλις πάρουν βράση χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε καλά και σκεπάστε με το καπάκι.
  • Ανακατεύετε καλά κάθε 5 λεπτά για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.
  • Στο σημείο όπου είναι al dente και τα υγpά έχουν σχεδόν εξατμιστεί (περίπου 15-20 λεπτά), προσθέστε την παρμεζάνα.
  • Τέλος, προσθέστε και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.

Έτοιμοι!

Δείτε και το βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share