Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιατί όλοι μαγειρεύουμε λάθος τα μακαρόνια; Το κακό που κάνουμε στην υγεία μας! (Video)

Μεγάλη προσοχή

15 Αυγούστου 2020 18:41
Γιατί όλοι μαγειρεύουμε λάθος τα μακαρόνια; Το κακό που κάνουμε στην υγεία μας! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που βράζουν πρώτα το νερό και έπειτα προσθέτουν τα μακαρόνια με λίγο αλατάκι τότε κάνετε τεράστιο λάθος και θα πρέπει λίαν συντόμως να επιλέξετε την οδό και τον τρόπο που θα σας προτείνουμε για να γλιτώσετε τους στομαχόπονους και τις καούρες. Επίσης, φτιάξτε μακαρόνια χωρίς να βράσετε... νερό. Ο τρελός αλλά εναλλακτικός τρόπος

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

Παίρνουμε ένα βαθύ… τηγάνι. Βάζουμε τα μακαρόνια, χωρίς νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια και όχι περισσότερο.

Το κρύο νερό επιτρέπει στα μακαρόνια να μην “κολλήσουν» μεταξύ τους και το τηγάνι, επειδή είναι πιο ρηχό από κατσαρόλα, χρειάζεται λιγότερο νερό.

Τα μακαρόνια βράζουν σωστά και στο τηγάνι μένει κάτι σαν υδαρή “σάλτσα» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κανονικής σάλτσας.

Τρώτε μακαρόνια με κιμά; Αυτό ίσως να σας προκαλέσει...

Ακόμα και ένα παιδί ξέρει ότι το να φάει ξηρούς καρπούς με σόδα μπορεί να έχει απροσδόκητα αποτελέσματα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί φαγητών που μπορούν να κάνουν κακό στο πεπτικό μας σύστημα και να προκαλέσουν προβλήματα. Ένας εξ αυτών και τα μακαρόνια με κιμά.

Όλοι αγαπάμε τα μακαρόνια και θα θέλαμε να τα καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Πρώτον γιατί το άμυλο είναι αυτό που μπλοκάρει το μεταβολισμό μας και επίσης μπορεί να κινδυνεύσει η υγεία μας, δείτε εδώ το λόγο. Γιατί μπορεί να αποβεί μοιραίος όμως ο συνδυασμός μακαρονιών με κιμά;

Το άμυλο που περιέχεται στα μακαρόνια απαιτεί αλκαλικά πεπτικά υγρά και οι πρωτεΐνες από τον κιμά απαιτούν όξινα. Όταν είναι μαζί αυτά τα δυο κολλάνε στο στομάχι και μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές όπως καούρα, αέρια και πολλά άλλα.

Οι σιελογόνοι αδένες παράγουν πτυλαλίνη και αμυλάση, οι οποίες μετατρέπουν τους υδατάνθρακες αμύλου (ζυμαρικά) σε απλά σάκχαρα. Όταν τα απλά σάκχαρα καλύπτουν τις πρωτεΐνες (κρέας), δημιουργούν ένα επικίνδυνο χημικό μείγμα που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Συμβουλή: Είναι καλύτερα να φάτε τα μακαρόνια ως ξεχωριστό γεύμα. Επιλέξτε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης και συνδυάστε τα με σάλτσες από βότανα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share