Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το τρικ των σεφ για πετυχημένα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα

Δεν θα τα ξαναφτιάξετε αλλιώς!

27 Αυγούστου 2020 19:37
Το τρικ των σεφ για πετυχημένα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα

Τρικ για τα ζυμαρικά υπάρχουν άπειρα. Αμέτρητα μυστικά και κόλπα έχουμε δει κατά καιρούς για την τέλεια μακαρονάδα, δείτε εδώ πώς θα σουρώσετε τα μακαρόνια σας μέσα σε ένα λεπτό.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μυστικό στο οποίο ορκίζονται όλοι οι σεφ, αν και πολλές νοικοκυρές όταν το ακούν τους... σηκώνεται η τρίχα.

Οι σεφ, ωστόσο, επιμένουν ότι είναι βασικό αν θέλουμε η μακαρονάδα μας να έχει αυτή την υφή που συνήθως ζηλεύουμε στα εστιατόρια και απορούμε γιατί δεν καταφέρνουμε να την πετύχουμε έτσι ακριβώς και στο σπίτι.
Το μυστικό είναι απλό. Εφόσον τα μακαρόνια συνοδεύονται από σάλτσα (για να είναι πιο νόστιμα και πιο ολοκληρωμένο το πιάτο), ΔΕΝ τα πλένουμε.

Τα ζυμαρικά και η σάλτσα πρέπει να γίνουν ένα. Η σάλτσα θα πρέπει να εισχωρήσει σωστά στο ζυμαρικό και το ζυμαρικό να τη συγκρατήσει και εμείς στη συνέχεια να απολαύσουμε το νόστιμο πιάτο μας.

Για να γίνουν ένα, λοιπόν, τα ζυμαρικά και η σάλτσα, οι σεφ προτείνουν να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

  • Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει
  • Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το ζυμαρικό
  • Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με μια λαβίδα και σε καμία περίπτωση δεν προσθέτουμε κάποια λιπαρό συστατικό όπως πχ λάδι, κάτι που συνηθίζουν πολλοί για να μην κολλάνε τα μακαρόνια.
  • Στραγγίστε τα ζυμαρικά και κρατήστε περίπου μια κούπα από το νερό τους.
  • Ποτέ μα ποτέ μην ξεπλένετε τα ζυμαρικά. Αν τα πλύνετε θα φύγουν τα άμυλά τους και η σάλτσα δεν θα μπορέσει να ενωθεί με το ζυμαρικό με αποτέλεσμα ένα... νερουλό πιάτο μακαρονάδας
  • Μόλις τα στραγγίσετε βάλτε τα πάλι πίσω στην κατσαρόλα
  • Προσθέστε το νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατέψτε και αφήστε να βράσει για ένα λεπτό ακόμη.
  • Σερβίρετε γρήγορα και όσο ακόμη τα ζυμαρικά είναι ζεστά.

Κάνεις συχνά μακαρόνια; Αυτό το κόλπο για να μην ξεχειλίζει το νερό στην κατσαρόλα θα σε σώσει

Σε όλους μας έχει τύχει να ξεχειλίσει το νερό στην κατσαρόλα όταν βράζουμε μακαρόνια ή ρύζι, κάνοντας χάλια την κουζίνα. Με αυτό το κόλπο δεν θα ξανασυμβεί.

Όπως όλοι έχουμε προσπαθήσει να το αποφύγουμε με χιλιάδες κόλπα: ανακατεύοντας συνεχώς (κάτι που είναι λάθος), βάζοντας λιγότερο νερό στην κατσαρόλα (επίσης λάθος γιατί το νερό εξαντλείται πριν βράσουν και υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν, να καούν ή απλά να μην ψηθούν σωστά) ή προσθέτοντας λάδι στην κατσαρόλα (κάτι αποτελεσματικό σύμφωνα με τον Gordon Ramsay αλλά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους, όχι για να μην ξεχειλίσει το νερό).

Η λύση από ότι φαίνεται είναι ακόμη πιο απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι όσο βράζουν τα ζυμαρικά ή το ρύζι να τοποθετούμε μια ξύλινη κουτάλα πάνω στην κατσαρόλα και τέλος το ξεχείλισμα!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share