Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Το κόλπο για τα τέλεια μακαρόνια απευθείας από την Ιταλία

Ξεχάστε όσα ξέρατε!

19 Σεπτεμβρίου 2020 19:14
Το κόλπο για τα τέλεια μακαρόνια απευθείας από την Ιταλία
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Μυστικά και κόλπα για τα μακαρόνια υπάρχουν πάμπολλα αλλά εμπιστευόμαστε λίγο παραπάνω όσα προτείνουν οι Ιταλοί σεφ, δείτε εδώ το κόλπο για να σουρώσετε τα μακαρόνια σας σε χρόνο μηδέν.

Όταν φτιάχνετε μακαρόνια με σάλτσα (οποιαδήποτε σάλτσα), λίγο πριν στραγγίξετε τα μακαρόνια, αφαιρέστε ένα μέρος του νερού στο οποίο βράζουν (περίπου 1/4 ή 1/3 κούπας). Όταν τα ρίξετε ξανά στην κατσαρόλα και τα αναμείξετε με τη σάλτσα, προσθέστε λίγο από το νερό.

μακαρόνια κόλπο

Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε τη σάλτσα να ενσωματωθεί στην εντέλεια με τα ζυμαρικά, καθώς το άμυλο στο νερό θα δώσει όγκο στη σάλτσα και μια κρεμώδη υφή. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά αυτή η λεπτομέρεια κάνει όλη τη διαφορά. Αν δεν ξέρουν οι Ιταλοί, άλλωστε, να φτιάχνουν άψογες μακαρονάδες, τότε ποιος;

Τσουχτή: Τα πιο νόστιμα μακαρόνια από τη Μάνη

Η ιστορία της τσουχτής, της μακαρονάδας που είναι φτωχή σε υλικά, αλλά πλούσια σε γεύση και...θερμίδες, μας πάει αρκετά πίσω στο χρόνο. Συνταγές για μακαρόνια υπάρχουν αμέτρητες αλλά σίγουρα καμία δεν είναι σαν αυτή την παραδοσιακή συνταγή από τη Μάνη. Κι επειδή ξέρουμε πως εκτός από ένα νόστιμο πιάτο για το στομάχι πρέπει να είναι και νόστιμο για το μάτι, δείτε εδώ πώς θα σερβίρετε τα μακαρόνια σας σαν επαγγελματίας.

Θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 500γρ μακαρόνια με τρύπα - ή παραδοσιακές μακαρούνες
  • 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι χοντρό για το βράσιμο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 5 κουταλιές της σούπας ξερή μυζήθρα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο νωπό

μακαρόνια Μάνης

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν στο αλατισμένο νερό -στη συσκευασία αναγράφεται ο χρόνος. Μόλις βράσουν τα σουρώνετε και τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα. Τα αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά «καίμε» λίγο το βούτυρο και ρίχνουμε τη μυζίθρα. Ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και μόλις ροδίσει αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το καυτό βούτυρο με το τυρί στα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάρουν όλα γεύση.
  • Τηγανίζουμε στο ίδιο τηγάνι, μέσα σε νωπό βούτυρο τα αυγά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και φροντίζουμε να τα βγάλουμε έγκαιρα ώστε να είναι μελάτα.
  • Βάζουμε στα πιάτα τα μακαρόνια και από πάνω ένα αυγό.
  • Προσθέτουμε λίγο πιπέρι ακόμα.

Πηγή: bovary.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share