Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Δεν θα μείνει μπουκιά από αυτή την πικάντικη τυρόπιτα με κίτρινα τυριά

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

18 Σεπτεμβρίου 2020 12:59
Δεν θα μείνει μπουκιά από αυτή την πικάντικη τυρόπιτα με κίτρινα τυριά
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Δεν χρειάστηκαν πολλά για να μας τρέξουν τα σάλια, μόνο μια ανάγνωση στα υλικά αυτής της τυρόπιτας αρκεί για να νιώσεις το στομάχι σου να γουργουρίζει. Όλοι αγαπάμε τις πίτες, είτε παραδοσιακές, είτε λίγο... πειραγμένες. Το Athensmagazine.gr σήμερα είπε να ξεφύγει λίγο από τα συνηθισμένα κι έτσι έψαξε και βρήκε μια τέλεια συνταγή για μια ιδιαίτερη πικάντικη τυρόπιτα με κίτρινα τυριά, γιατί μην ξεχνάμε πως υπάρχουν κι εκείνοι που δεν τρώνε φέτα. Αν πάλι ανήκεις στους... παραδοσιακούς, ρίξε μια ματιά σε αυτή την πανεύκολη τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο.

Υλικά

  • 300 γρ. κασέρι
  • 300. γρ μοτσαρέλα.
  • 300. γρ έμενταλ
  • 300 γρ. γραβιέρα
  • 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 6 αυγά
  • βούτυρο ή λάδι για άλειμμα των φύλλων

τυρόπιτα

Εκτέλεση

  • Λαδώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ. Στρώνουμε στον πάτο 3 φύλλα αφού τα λαδώσουμε ένα-ένα.
  • Βάζουμε το ένα τρίτο των τυριών, τα οποία έχουμε ανακατέψει
  • Μετά βάζουμε άλλα 2 φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
  • Βάζουμε άλλο ένα τρίτο των τυριών.
  • Ξαναβάζουμε 2 φύλλα και τέλος τα υπόλοιπα τυριά.
  • Από πάνω, βάζουμε πάλι 3 φύλλα λαδωμένα όπως στην αρχή.
  • Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια.
  • Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά με το γάλα εβαπορέ και το ρίχνουμε πάνω στην πίτα.
  • Αφήνουμε μερικά λεπτά να πιει το γάλα με τα αυγά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 πχ) για μισή ώρα,, ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Πηγή: mononews.gr

Πεντανόστιμη "φουσκωτή" τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης

Η τυρόπιτα είναι το σνακ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες. Τρώγεται είτε για πρωινό με τον καφέ σας, είτε για σνακ μέσα στην ημέρα ή ακόμη και για γεύμα με τη συνοδεία μιας σαλάτας. Δεν θα ήταν υπέροχο λοιπόν αν μπορούσατε να φτιάξετε μόνοι σας την αγαπημένη σας τυρόπιτα σε χρόνο... μηδέν;

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την καλύτερη συνταγή για την πιο νόστιμη και "φουσκωτή" τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης που σίγουρα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Αν πάλι είστε λάτρεις των γλυκών, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το πιο πρωτότυπο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και μπισκότα. Πάρτε λοιπόν χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της θεϊκής αυτής τυρόπιτας.

Τι θα χρειαστείς για την τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης;

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 300 γραμμάρια φέτα
  • 300 γραμμάρια ανθότυρο
  • 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • Λάδι
  • Πιπέρι
  • 1 κούπα γάλα

τυρόπιτα πιπεριές Φλωρίνης

Πώς θα τη φτιάξεις;

  • Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε την φέτα, το ανθότυρο και την κεφαλογραβιέρα -όλα σε τρίμματα- και την πιπεριά σε κομματάκια.
  • Προσθέτουμε ακόμα το πιπέρι, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το οποίο αλείφουμε με λάδι κι από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο.
  • Ρίχνουμε σταγόνες λαδιού στο τσαλακωμένο φύλο και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος με τα τυριά.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.
  • Τυλίγουμε τις γωνίες προς τα μέσα και λαδώνουμε το πάνω μέρος του τελευταίου φύλλου και ρίχνουμε στο τέλος λίγες σταγόνες νερό για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο.
  • Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  • Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα πάνω από τα φύλλα.
  • Την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.

Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σπιτικό φύλλο, αν δεν θες η πίτα σου να είναι τόσο τραγανή. Η διαδικασία είναι η ίδια!

Πηγή: ipop.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share