Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Του ονείρου: Γλυκό ψυγείου με καραμέλα και μπισκότα

Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά

15 Σεπτεμβρίου 2020 21:21
Του ονείρου: Γλυκό ψυγείου με καραμέλα και μπισκότα

Ποιος είπε πως τα γλυκά ψυγείου είναι αποκλειστικά για το καλοκαίρι και της υψηλές θερμοκρασίες; Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου ακόμη κι αν έξω χιονίζει. Το Athensmagazine.gr σήμερα έψαξε και βρήκε για εσάς μια συνταγή πραγματικά... του ονείρου. Αν πάλι δεν είστε και τόσο fan των γλυκών, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μια πανεύκολη τυρόπιτα. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση του λαχταριστού αυτού γλυκού με καραμέλα και μπισκότα.

Υλικά

  • 2 πακέτα πτι μπερ
  • 250 γραμμ. βούτυρο
  • 1 ζαχαρούχο βρασμένο για 3 ώρες ή έτοιμη καραμέλα
  • 3 κουτ. σούπας κακάο

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και ρίχνουμε την καραμέλα ανακατεύοντας.
  • Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύω. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Στρώνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε το μείγμα μας.
  • Το τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και άνθος αραβοσίτου

Όλοι μας αγαπάμε τα γλυκά και ειδικά τις σοκολάτες. Το Athensmagazine.gr φρόντισε και βρήκε για εσάς την συνταγή για το τέλειο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και άνθος αραβοσίτου που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Κι επειδή εμάς ήδη μας τρέχουν τα σάλια πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής! Αν πάλι προτιμάτε τα πιο παραδοσιακά γλυκά, δείτε εδώ τη συνταγή για πεντανόστιμο πολίτικο εκμέκ.

Υλικά:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 90 gr άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου και 1 κοφτή κουταλιά κορν φλάουρ)
  • 180-200 gr ζάχαρη
  • 100 gr σοκολάτα λευκή σε πλάκα ή σταγόνες
  • 100 gr σοκολάτα μαύρη σε πλάκα ή σταγόνα
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο (η κουταλιά μου είναι 15ml)
  • 2-3 κουταλιές σούπας κακάο για γλυκά
  • Για τη βάση, 100- 120 gr τριμμένα μπισκότα ή κουλουράκια και 2-3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο ή γάλα
  • Για την επικάλυψη, κακάο ή τρούφα σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα

Επί το έργον:

  • Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να κάψει σε μια κατσαρόλα αφού κρατήσουμε ½ κούπα. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουρ.
  • Μόλις πάρει βράση το γάλα στην κατσαρόλα προσθέτουμε το διάλυμα του άνθους αραβοσίτου και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία να κοχλάσει και να δέσει. Αποσύρουμε από το μάτι.
  • Χωρίζουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε 2 μέρη περίπου ίσα (με το μάτι το κάνω εγώ…). Στο ένα μέρος κοσκινίζουμε το κακάο, προσθέτουμε την καφέ σοκολάτα σε κοματάκια και το μισό βούτυρο. Ανακατεύουμε ζωηρά να πάρουμε ένα ομοιογενές καφέ μείγμα. Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά οι δυο κρέμες και ετοιμάζουμε τη βάση: τρίβουμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο. Επίσης «ντύνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη για τρόφιμα (δείτε παρατηρήσεις). Στήνουμε το γλυκό αρχίζοντας με μια στρώση λευκής κρέμας και κάνουμε εναλλάξ 4 στρώσεις.
  • Απλώνουμε απαλά για να είναι όσο γίνεται ισόπαχες οι ρίγες. Στο τέλος πασπαλίζουμε με τα μπισκότα και πιέζουμε με ένα κομματάκι μεμβράνης με το οποίο και σκεπάζουμε το γλυκό. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Το αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με τρούφα ή κακάο ή τριμμένη σοκολάτα. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Πηγή: cretangastronomy.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share