Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μελοτυρόπιτα: Μοναδική μοναστηριακή συνταγή

Πρόχειρη, εύκολη και πεντανόστιμη

12 Σεπτεμβρίου 2020 18:35
Μελοτυρόπιτα: Μοναδική μοναστηριακή συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μελοτυρόπιτα είναι από μόνη της ένα πρωτότυπο κέρασμα. Είναι πρόχειρη, εύκολη και πεντανόστιμη. Επίσης μία συνταγή για αφράτη τυρόπιτα με κρέμα γάλακτος.

Για την πεντανόστιμη Μελοτυρόπιτα θα χρειαστούμε: 4-5 φύλλα κρούστας χοντρά, μέλι, ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό, βούτυρο λιωμένο για το τηγάνισμα, κανέλα σκόνη, τυρί φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8×0,5×0,1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη αποβραδίς, ή ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη ή και οποιοδήποτε ανάλατο τυρί.

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα φύλλα σε διπλάσιο ή και τριπλάσιο μέγεθος από το τυρί και τυλίγουμε σε αυτά.

Τηγανίζουμε στο βούτυρο έως ότου ροδίσουν καλά.
Αποσύρουμε, γλασσάρουμε και περιχύνουμε με το μέλι, επιπάσσοντες και την κανέλλα. Γίνεται και με φύλλο καταϊφι στο φούρνο.

Απλώνουμε το μισό καταϊφι σε βουτηρομένο ταψί.

Κατόπιν το τυρί σε όλο το μήκος και πλάτος του ταψιού. Απλώνουε και το υπόλοιπο από πάνω. Το πατάμε καλά, ραντίζουμε με νερό και ζεματίζουμε με βούτυρο.

Όταν ροδίσει αποσύρουμε και περιχύνουμε και το αραιωμένο μέλι, ή με σιρόπι όπως και σε όλα τα άλλα γλυκά ταψιού. Προσέχουμε ώστε το μέλι ή το σιρόπι να είναι κρύα. Αν είναι αμφότερα (καταϊφι-μέλι) ζεστά «λασπώνουν».

Πηγή: be2news.gr

Νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄ με 2 κινήσεις

Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας. Επίσης, δείτε την συνταγή για μία πολύ νόστιμη και γρήγορη τυρόπιτα με γιαούρτι που θα λατρέψουν τα παιδιά!

ΥΛΙΚΑ:

  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ] 120 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Πηγή: be2news

Θεϊκή τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι έτοιμη στο άψε σβήσε

Η τυρόπιτα είναι το σνακ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες. Τρώγεται είτε για πρωινό με τον καφέ σας, είτε για σνακ μέσα στην ημέρα ή ακόμη και για γεύμα με τη συνοδεία μιας σαλάτας. Δεν θα ήταν υπέροχο λοιπόν αν μπορούσατε να φτιάξετε μόνοι σας την αγαπημένη σας τυρόπιτα σε χρόνο... μηδέν;

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την καλύτερη συνταγή για την πιο νόστιμη και τραγανή τυρόπιτα που σίγουρα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Αν πάλι είστε λάτρεις των γλυκών, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το πιο πρωτότυπο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με bueno. Πάρτε λοιπόν χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της θεϊκής αυτής τυρόπιτας.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 8 αβγά
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 300 γραμμ. ανθότυρο
  • 300 γραμμ. φέτα τριμμένη
  • 300 γραμμ. κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο
  • 300 γραμμ. κασέρι
  • 300 γραμμ. γκούντα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τρίβετε όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε 2 αβγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Βουτυρώνετε ένα μεγάλο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά. Χωρίζετε το κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Στρώνετε το μισό (το ανοίγετε με τα δάχτυλα) στο πυρέξ, αδειάζετε το μείγμα των τυριών και από πάνω στρώνετε το άλλο μισό φύλλο κανταΐφι ανοίγοντάς το με τα δάχτυλα, για να αφρατέψει.
  • Χαράσσετε σε κομμάτια και ρίχνετε από πάνω χτυπημένα τα υπόλοιπα αβγά με το γάλα. Αφήνετε το σκεύος με την πίτα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι.
  • Τέλος, περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 οC στον αέρα και, όταν τοποθετήσετε την τυρόπιτα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 οC και ψήνετε για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: womenonly.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share