Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η πιο λαχταριστή και αφράτη τυρόπιτα με κρέμα γάλακτος

Έτοιμη στο άψε σβήσε

11 Σεπτεμβρίου 2020 08:26
Η πιο λαχταριστή και αφράτη τυρόπιτα με κρέμα γάλακτος

Η τυρόπιτα είναι ένα αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και φυσικά να συνοδεύσει τα Κυριακάτικα οικογενειακά μας τραπέζια. Για εσάς που είστε λάτρεις των ιδιαίτερων γεύσεων, τo Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την πιο νόστιμη συνταγή με κρέμα γάλακτος, φέτα και κασέρι. Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και 4 ακόμη υλικά.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3 αβγά
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γκούντα
  • 100 γρ. κασέρι
  • 100 γρ. φέτα
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε σε ένα μπολ τα τυριά. Τη φέτα την τρίβουμε καλύτερα με το πιρούνι.
  • Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και τοποθετούμε το φύλλο. Το στρώνουμε να πάει παντού σε πάτο και πλαϊνά. Κόβουμε τα περισσεύματα.
  • Χτυπάμε αυγά, κρέμα και λίγο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε το μισό μίγμα με τα αβγά με τα τυριά. Το ρίχνουμε πάνω από το φύλλο.
  • Από πάνω, ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα αβγών.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς.

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα κέικ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Ποιος δεν λατρεύει τις τυρόπιτες; Μια λαχταριστή και νόστιμη τυρόπιτα μπορείς να τη φας για πρωινό, για σνακ αλλά ακόμη και σαν ολοκληρωμένο γεύμα. Το Athensmagazine.gr είπε να κάνει τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη και να σας γλιτώσει από το άνοιγμα του φύλλου δείχνοντάς σας μια μοναδική συνταγή για τυρόπιτα κέικ που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, δεν θα λείψει από κανένα οικογενειακό τραπέζι και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αν πάλι είστε λάτρεις των γλυκών, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας.

Συστατικά

  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
  • 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη,
  • 1 κοφτό κουταλάκι ζωμό λαχανικών ή κότας σε σκόνη,
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο,
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχινόπρασο ή πράσινα τρυφερά φυλλαράκια από φρέσκο κρεμμυδάκι,
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή 1 κουταλάκι ξηρή,
  • 2 φλ. τριμμένο σκληρό τυρί (τσένταρ ή κεφαλοτύρι),
  • 1 μεγάλο αβγό ελαφρά χτυπημένο,
  • 2/3 φλ. γάλα,
  • 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο + επιπλέον για τη φόρμα.

Βήματα

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.
  • Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ντύνετε το εσωτερικό της με βουτυρωμένη αντικολλητική λαδόκολλα. Αναμιγνύετε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το ζωμό σε σκόνη, τα αρωματικά χόρτα (άνηθο, σχινόπρασο, ρίγανη) και τα 2/3 του τυριού σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο, αναμιγνύετε το αβγό με το γάλα και το βούτυρο και τα προσθέτετε στο μίγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη (μην το χτυπήσετε με το μίξερ). Αδειάζετε μέσα το μίγμα και πασπαλίζετε την επιφάνειά του με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνετε την τυρόπιτα στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά (ελέγχετε αν ψήθηκε μπήγοντας ένα σουβλάκι στο κέντρο της- πρέπει να βγει στεγνό).
  • Την αφήνετε να μείνει για 5 – 6 λεπτά στο ταψί, την ξεφορμάρετε και την κρυώνετε σε σχάρα.

Πηγή: xrysessyntages.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share