Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Ανοίξτε μια τρύπα στα μακαρόνια που βρίσκονται στο πιάτο - Με αυτόν τον τρόπο θα...

Θα σας λύσει τα χέρια

31 Αυγούστου 2020 21:20
Ανοίξτε μια τρύπα στα μακαρόνια που βρίσκονται στο πιάτο - Με αυτόν τον τρόπο θα...
Από Δανάη Πάλμου

Πολλές φορές όταν πάτε να ζεστάνετε τα χθεσινά μακαρόνια στον φούρνο μικροκυμάτων, καταλαβαίνετε ότι δεν έχουν ζεσταθεί ομοιόμορφα.

Σίγουρα κάνετε λάθος όταν τα ζεσταίνετε, όπως και όταν τα μαγειρεύετε. Ο πιο έξυπνος και απλός τρόπος για να ξαναζεστάνετε τα μακαρόνια όπως πρέπει είναι να ανοίξετε ένα κενό, μια τρύπα στα μακαρόνια που βρίσκονται στο μέσον του πιάτου. Έτσι, δεν θα χρειαστούν ούτε ανακάτεμα την ώρα που τα ζεσταίνετε.

Έβρασε τα μακαρόνια και τα έβαλε σε μια σακούλα στο ψυγείο - Μισή ώρα μετά τα έβγαλε και...

Τα μακαρόνια αν παραμείνουν για πολύ ώρα μετά το μαγείρεμα στην κατσαρόλα συνήθως σκληραίνουν. Πριν αγχωθείς, σου έχουμε τη λύση. Αν πάλι σκοπεύετε να τα αποθηκεύσετε για την επόμενη ημέρα, δείτε εδώ για ποιο λόγο πρέπει να τρώτε τα μακαρόνια σας απευθείας απ' το ψυγείο.

Για να μην σκληρύνουν, λοιπόν, τα μακαρόνια σας μετά το μαγείρεμα, βάλτε τα σε μία πλαστική σακούλα και βάλτε την στο ψυγείο.

μακαρόνια ψυγείο

Όταν θα είστε έτοιμοι να σερβίρετε τα μακαρόνια σας ρίξτε τα ξανά σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα προκειμένου να αποκτήσουν ξανά την πρώτη υφή τους.

Με αυτόν τον τρόπο θα σερβίρετε τα μακαρόνια σαν επαγγελματίας σεφ

Τα ζυμαρικά είναι μεγάλη αδυναμία! Οι pasta lovers συμφωνούν ότι δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα λαχταριστό πιάτο με την αγαπημένη τους μακαρονάδα.

Τα φτιάχνουν στο σπίτι αλλά είναι και η πρώτη επιλογή στην έξοδο. Ωστόσο, στα ιταλικά εστιατόρια, τα πιάτα είναι όμορφα, περιποιημένα, με τέλειο στήσιμο και design, ακόμη (θα μπορούσαμε να πούμε) και instagrammable.

Στο σπίτι δεν δίνεται τόση έμφαση στην εμφάνιση αλλά στη γεύση, αν και συχνά όλοι ζηλεύουμε ένα ευπαρουσίαστο πιάτο. Τώρα όμως ο καθένας μπορεί να σερβίρει τα ζυμαρικά του σαν επαγγελματίας, όπως οι σεφ στα καλύτερα εστιατόρια. Επειδή όμως η γεύση πάντα παίζει τον κυριότερο ρόλο, δείτε εδώ το τρικ των μεγαλύτερων σεφ για την τέλεια σάλτσα.

Η γνωστή σεφ Τζιάντα ντε Λαουρέντις μοιράστηκε το μυστικό της για τέλειο σερβίρισμα των ζυμαρικών στο πιάτο. Το τρικ είναι πολύ πιο απλό από ό,τι νομίζετε.

Θα χρειαστείτε μόνο δύο εργαλεία που βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σας: Μια πιρούνα κρέατος και μια κουτάλα.Η πιρούνα με τα δύο δόντια είναι ιδανική γι’ αυτή τη δουλειά.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πιάσετε μια «πιρουνιά» ζυμαρικά και να περιστρέψετε την πιρούνα μέχρι να δημιουργηθεί ένας μικρός πύργος.

Στη συνέχεια, το σηκώνετε και χρησιμοποιείτε την κουτάλα σαν βάση, για να μην σας πέσει, και μεταφέρετε την μερίδα σε πιάτο.

Χρησιμοποιείτε ξανά την κουτάλα για να ξεκαρφώσετε την πιρούνα από τα ζυμαρικά και τα στερεώνετε στο πιάτο σας.

Ρίξτε από πάνω τα toppings που επιθυμείτε (βασιλικό, τυρί κ.α.) και έτοιμο το τέλεια σερβιρισμένο πιάτο σας!

Αν δεν έχετε πιρούνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαβίδα.

Extra tip: Αν θέλετε να σας κρατήσει ο πύργος, προσθέστε περισσότερο τυρί στη σάλτσα σας. Θα λειτουργήσει ως κόλλα.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share